ΓΤΤ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Από τη Σκόπελο στην ηγεσία του μίλου «ΙΑΣΩ» .

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Από τη Σκόπελο στην ηγεσία του μίλου «ΙΑΣΩ»

Με το όραμά του, την εργατικότητα και τις γνώσεις του ο συμπατριώτης μας Σκοπελίτης Μαιευτήρας - Γυναικολόγος κ. Γιώργος Σταματίου κατάφερε να πραγματοποιήσει, μαζί με την ομάδα του και τους συνεργάτες του, έναν από τους πιο δυναμικούς ομίλους στο χώρο της υγείας, τον όμιλο ΙΑΣΩ. Ο γιατρός και Πρόεδρος του Ομίλου μιλά αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους στόχους του, αλλά και για τη νέα προσπάθεια με τη δημιουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Γεννημένος στη Γλώσσα Σκοπέλου, ο κ. Γιώργος Σταματίου από πολύ μικρός ήταν σίγουρος για το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει και παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε, όπως εξομολογείται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με την συμπαράσταση των γονιών μου, τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει γιατρός.
«Η αγάπη μου για συνάνθρωπό μου και κυρίως η ανάγκη να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στο θαύμα της φύσης που συντελείται με τη γέννηση ενός παιδιού, με οδήγησε στην απόφασή μου να γίνω γυναικολόγος.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα σε διάφορα συνδικαλιστικά όργανα, δίνοντας έτσι από νωρίς συνεχείς αγώνες για τη βελτίωση του κοινωνικού γίγνεσθαι και το αποτέλεσμα μπορώ να πω, μετά από τόσα χρόνια, με έχει δικαιώσει πλήρως», υπογράμμισε ο κ. Σταματίου, σχολιάζοντας την απόφασή του να ακολουθήσει την ιατρική επιστήμη.
Όμως ο κ. Σταματίου δεν είναι μόνο γιατρός, αλλά έχει καταφέρει να διοικεί από τη θέση του Προέδρου τον Όμιλο ΙΑΣΩ, που ανοίγει τα φτερά του και εξαπλώνεται στην Ελλάδα αλλά και στη Θεσσαλία.
Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της γεωγραφικής επέκτασης του Ομίλου ΙΑΣΩ εκτός Αττικής, και με έμφαση στη βασική δραστηριότητα του μαιευτηρίου αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία της νέας κλινικής του Ομίλου τής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, που θα αποτελέσει το «κόσμημα» του θεσσαλικού κάμπου.
Η ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, η έναρξη της οποίας θα γίνει αρχές του 2010, αποτελεί μια υπερσύχρονη κλινική, εξοπλισμένη με ό,τι πιο καινοτόμο έχει να προσφέρει ο χώρος της Υγείας σε Ιατρικό και Τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η νέα κλινική, σύμφωνα με τον κ. Σταματίου, θα είναι δυναμικότητας 223 κλινών, θα διαθέτει διαγνωστικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας, Αξονικό Τομογράφο 128 τομών, Μαγνητικό Τομογράφο 1,5 tesla τύπου matrix, ψηφιακό ενδοσκοπικό χειρουργείο (μοναδικό στη περιοχή), υπερσύχρονες μονάδες εντατικής θεραπείας ενηλίκων παίδων και νεογνών καθώς και μονάδα τεχνητού νεφρού.
«Η ίδρυση της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έρχεται να πραγματοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο όραμα τόσο της Διοίκησης του ΙΑΣΩ, όσο και πολλών αξιόλογων συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ένα όραμα με απώτερο στόχο τη βελτίωση και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στην τρίτη σε πληθυσμό γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, δείχνοντας έμπρακτα πως για τον Ομιλο ΙΑΣΩ, δικαίωμα και πρόσβαση στην Υγεία δεν έχουν μόνο οι Αθηναίοι αλλά και όλοι οι πολίτες της ελληνικής επαρχίας.
Ελπίζουμε πως θα αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθειά του Ομίλου ΙΑΣΩ, που με τόσο αγώνα και αγάπη υλοποιούμε για όλους εσάς», επεσήμανε ο Σκοπελίτης γιατρός, απευθυνόμενος σε όλους τους Θεσσαλούς.

Ο τομέας υγείας στην Ελλάδα
Ο κ. Σταματίου όμως εκτός από το όραμά του για τον Όμιλο ΙΑΣΩ εξέφρασε και τη γνώμη του για τον χάρτη της υγείας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Σύμφωνα με τον ίδιο η πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηθικής ενός κράτους πρόνοιας και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι η δίκαιη απαίτηση των μελών μιας ελεύθερης κοινωνίας.
Όσο το κράτος πρόνοιας φθίνει, τόσο περισσότερο η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τις ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό νέες ισορροπίες και δομές στο χώρο της υγείας μιας χώρας.
«Η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ενός κράτους, όπου ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας, έχοντας αναλάβει τα ηνία στο χώρο της υγείας, προσπαθώντας να καλύψει και να ανταποκριθεί στις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, έχει συντελέσει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χάρτη της υγείας στην Ελλάδα», σχολίασε ο γιατρός.
Η δημιουργία του Ομίλου ΙΑΣΩ εξέφραζε την έντονη επιθυμία των ιδρυτών της για παροχή ιατρικής φροντίδας υψηλού επιπέδου, με σεβασμό της αξιοπρέπειας του νοσηλευομένου κι αυτή την επιθυμία, αυτό το όραμα, γίνεται προσπάθεια σε κάθε κλινική του Ομίλου, καθημερινά, να πραγματοποιείται.
«Στήσαμε κτίρια, που δεν προσβάλλουν την αισθητική μας, τα εξοπλίσαμε με τα πιο σύγχρονα «εργαλεία» έχει να παρουσιάσει η ιατρική τεχνολογία και τα στελεχώσαμε με διακεκριμένους και έμπειρους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και «χαμογελαστούς συνεργάτες».
Η οργανωτική δομή μας βασίζεται σε κριτήρια διοίκησης ολικής ποιότητας και στην υιοθέτηση των Αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης, όπως αυτές οριοθετούνται από την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με απώτερο στόχο τη διαφάνεια και την ισότιμη πληροφόρηση.
Παράλληλα η συνεχής αναβάθμιση των μονάδων νοσηλείας και των χειρουργικών μας μονάδων, επιφέρει, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία στην αντιμετώπιση περιστατικών κάθε είδους και στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΑΣΩ.



Φροντίζει ο Ελληνας την υγεία του, κ. Σταματίου;

Είναι σίγουρο πως παρά τις ανισότητες στην πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών υγείας που καταγράφονται τόσο σε έρευνες, όσο και βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας, οι Ελληνες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την κατάσταση της υγείας τους.
Η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής των Ελλήνων, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μικρότερη από την αύξηση του προσδόκιμου που παρουσιάστηκε σε άλλες Δυτικοευρωπαϊκές χώρες, επιβεβαιώνει την άποψή μου.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι τεράστιες απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ο σύγχρονος άνθρωπος, σε συνδυασμό με την σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελούν καθημερινούς κινδύνους για την υγεία του κάθε ανθρώπου.
Μερικά από τα πιο απλά βήματα που κάποιος ακολουθεί για να διαφυλάξει την υγεία του είναι: H διακοπή του καπνίσματος, η βελτίωση της διατροφής του, η απώλεια του σωματικού του βάρους, ο έλεγχος του στρες και η σωματική άσκηση.
Όλα τα ανωτέρω είναι σημαντικά, αρκεί να μην ξεχνάει κανείς πόσο απαραίτητη είναι η πρόληψη και συνεπώς ο τακτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος.

taxydromos.gr