ΓΤΤ


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επί τάπητος οι προτεραιότητες της νέας ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ


http://www.syriza.gr/banner.gif 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ Ν/Σ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ) ΣΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣΔ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 29/6 οι εργασίες της συνδιάσκεψης των πολιτικών κινήσεων του ΣΥΝ στη Λάρισα, με την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για το νομό.
Την παρουσίαση του απολογισμού έκανε ο Τάκης Γιαλαμάς, γραμματέας της απερχόμενης Ν.Ε., ενώ στην παρέμβασή της, η Φωτεινή Κούβελα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ και υπεύθυνη για τη Θεσσαλία, παρουσίασε τα κύρια σημεία της απόφασης του 6ου Συνεδρίου και τις κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος στη σημερινή συγκυρία.
Στις άμεσες προτεραιότητες της οργάνωσης της Λάρισας –ταυτόχρονα με την ανασυγκρότησή της-, τέθηκαν:
1.      Η ενεργός συμμετοχή των δυνάμεων του ΣΥΝ  και του ΣΥΡΙΖΑ στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για την απόκρουση της πρωτοφανούς επίθεσης της κυβέρνησης και του ΔΝΤ στα δικαιώματά τους και κυρίως στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, που η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο (Ιούλιο-Αύγουστο) θα επιχειρήσει να περάσει. Ήδη πετύχαμε μια πρώτη νίκη με την απόκρουση των μεθοδεύσεων, αυτά να περάσουν μέσα από Προεδρικά Διατάγματα. Θα συνεχίσουμε… Η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ καλεί έναν προς έναν τους βουλευτές του νομού όλων των κομμάτων, να αναλάβουν και την ατομική τους ευθύνη στην ονομαστική ψηφοφορία που πρέπει να υπάρξει στη Βουλή, στα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Σήμερα καθένας πια αναλαμβάνει και την προσωπική του ευθύνη! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν ως επικεφαλής συνδυασμών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την ψήφο των συμπολιτών μας. Οι συμπολίτες μας θα κρίνουν αυστηρά τη στάση του καθενός μας, άρθρο το άρθρο και βουλευτή τον βουλευτή. Δε θα είμαστε όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!  Σήμερα πια, τελείωσαν οι πολυτέλειες. Οι δρόμοι είναι δύο. Δεν υπάρχει τρίτος. Ή θα συμπαραταχθούμε, θα αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και θα αναζητήσουμε φιλολαϊκή διέξοδο από το μηχανισμό στήριξης της τρόικας –κι έτσι θα βρεθούμε σε κοινούς αγώνες- ή θα ακολουθήσουν την άποψη ότι τα μέτρα είναι μεν σκληρά, αλλά αναγκαία και θα δώσουνε αγώνα, προκειμένου να αμβλυνθούν, υπηρετώντας έτσι το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Αυτό ισχύει για όλους μας.
2.      Η συμβολή των δυνάμεων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκεκριμένη δράση τους, ισότιμα, μαζί με όλους τους συμπολίτες που το επιθυμούν, ανεξάρτητα από διαφορετικές εντάξεις και προελεύσεις- για τη δημιουργία ανοικτών, προοδευτικών αυτοδιοικητικών κινήσεων, που θα δρουν με τον τρόπο που οι ίδιοι θα συναποφασίσουν και που θα υπερασπίζονται, και θα διεκδικούν μια ουσιαστική, δημοκρατική και φιλολαϊκή Αυτό-διοίκηση σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους του νομού μας.
3.      Στην προτεραιότητα ακόμη των οργανώσεων της Λάρισας για την επόμενη περίοδο, συμπεριλαμβάνονται
-        Η επανεκκίνηση της λειτουργίας, δράσης και παρέμβασης του συμμαχικού μας σχήματος, του ΣΥΡΙΖΑ
-        Η βοήθεια στην οργάνωση της νεολαίας του κόμματος και η πιο αποτελεσματική οργάνωση της αξιόλογης κοινοβουλευτικής μας δουλειάς και στο ν. Λάρισας.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα ΝΕ, για να προχωρήσει στην εκλογή γραμματείας και γραμματέα, στις χρεώσεις όλων των μελών της, με υπευθύνους σε όλους τους τομείς δράσης του κόμματος και για να προγραμματίσει τη δημόσια παρουσίαση των αποφάσεων του 6ου Συνεδρίου του ΣΥΝ στους πολίτες του νομού.
Ως μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής –κατ’ αλφαβητική σειρά- εκλέχτηκαν οι παρακάτω: Τάκης Αλέξης, Ελπίδα Αναστασίου, Ελένη Ανδριοπούλου, Γιώργος Βογιατζής, Δημήτρης Γελαλής, Δημήτρης Γιαλαμάς, Γιώργος Γκουντέλας, Αγγέλα Δημότσιου, Μαριλένα Θωμοπούλου, Γιώργος Κολοβός, Δανάη Κολτσίδα, Γλυκερία Κουτσοδόντη, Θανάσης Κουτσοκέρας, Γιώργος Κωσταρόπουλος, Νίκος Λαρίσης, Χρήστος Λαχανάς, Βασίλης Μακατός, Κρυσταλλία Μακατού, Κώστας Ναλμπάντης, Νίκος Παπαδόπουλος και Μάνθος Σαρρής. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γιώργος Αρσενόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου και Στέλιος Σαΐτης.

Το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε. του ΣΥΝ ΛΑΡΙΣΑΣ