ΓΤΤ


Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Μάξιμος: Να ακούσουμε αυτή τη φορά τον Καραμανλή!


ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
·         Τι είπε για επιδοτήσεις και εξισωτική
Με τη δήλωση-έκκληση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία γιατί «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης» ξεκίνησε χειροκροτούμενος την ομιλία του στην Ελασσόνα ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν ο ελληνικός λαός είχε ακούσει τη φωνή σύνεσης του Κώστα Καραμανλή το 2009 και δεν παρασυρόταν από τον κύριο “λεφτά υπάρχουν” η χώρα δεν θα έμπαινε στη δίνη των μνημονίων. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος και οι πολίτες να μην παρασυρθούν από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει στους πάντες λαγούς με πετραχήλια».

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει φορολόγηση των επιδοτήσεων και ενημέρωσε τους αγρότες και  κτηνοτρόφους ότι είχε επαφή με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία τον πληροφόρησε ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος. Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος μετά από επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός κάλεσε τους αγρότες «να μη θέσουν σε κίνδυνο τις αγροτικές επιδοτήσεις καθώς τυχόν μονομερείς ενέργειες από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλούσαν την αντίδραση των εταίρων και το “μπλοκάρισμα” των ενισχύσεων».