Το θέμα της παραγωγής του ούζου έφερε στο βουλή ο συντοπίτης βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ανακάλυψη παλιάς ετικέτας ούζου που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα
και έφερε στο φως ο διευθυντής του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Στυλιανός Παπράς. Ο διευθυντής του Συνεταιρισμού ζητά «τη χρησιμοποίηση αμπελοοινικής αλκοόλης από ελληνικά σταφύλια για την παρασκευή του ούζου, καθότι μέχρι σήμερα η αλκοόλη αυτή προέρχεται από εισαγωγές ή από την επεξεργασία εισαγόμενης μελάσας.
Σύμφωνα δε με τη νομοθεσία, η αλκοόλη αυτή πρέπει να είναι γεωργικής προέλευσης χωρίς όμως να διευκρινίζεται η “γεωγραφική” της προέλευση».
Με την πρόταση του κ. Παπρά ο κλάδος της αμπελοκαλλιέργειας θα λύσει σε σημαντικό ποσοστό το πρόβλημα των αδιάθετων ποσοτήτων σταφυλιών επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.Εάν περάσει η πρόταση θα ανασάνουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού μας.kosmoslarissa.gr
Σύμφωνα δε με τη νομοθεσία, η αλκοόλη αυτή πρέπει να είναι γεωργικής προέλευσης χωρίς όμως να διευκρινίζεται η “γεωγραφική” της προέλευση».
Με την πρόταση του κ. Παπρά ο κλάδος της αμπελοκαλλιέργειας θα λύσει σε σημαντικό ποσοστό το πρόβλημα των αδιάθετων ποσοτήτων σταφυλιών επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.Εάν περάσει η πρόταση θα ανασάνουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού μας.