• Στη δύσκολη αυτή για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, μένουμε προσηλωμένοι στο σχέδιό μας για αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και ριζικές αλλαγές στις δομές του κράτους, υλοποιώντας παράλληλα το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης. Καταργούμε δημόσιους οργανισμούς που ουσιαστικά δεν λειτουργούν ή που υπολειτουργούν και δεν επιτελούν το έργο για το οποίο έχουν συσταθεί. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας των οργανισμών αυτών, είναι πολλαπλάσιο από τα οφέλη που θα έπρεπε να προσφέρουν προς τον ελληνικό λαό. Συγχωνεύουμε ακόμη δημόσιους οργανισμούς με στόχο, αφενός μεν, να μειωθούν οι υπερβολικές δαπάνες, αφετέρου δε, να εφαρμόζεται αποτελεσματικότερα η κυβερνητική πολιτική. Περισσότεροι από 200 φορείς αξιολογήθηκαν και θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Υποσχεθήκαμε συμμάζεμα του κράτους και το κάνουμε άμεσα.
• Στον τομέα της εργασίας προωθούμε μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, για ενίσχυση της απασχόλησης, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, με συνεχείς ελέγχους και της υπέρογκης σπατάλης στους κλάδους υγείας, αλλά και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων, με αύξηση του επιδόματος της ανεργίας.
• Δεσμευτήκαμε για διαφάνεια στο δημόσιο βίο, για Δικαιοσύνη πραγματικά ανεξάρτητη και προχωράμε σε υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, με νομοσχέδιο που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδης. Το νομοσχέδιο αυτό που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες, αφορά στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με γνώμη της Βουλής, που θα εξασφαλίζει την αποδέσμευση της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά και στην επαναφορά του αυτοδιοίκητου των μεγάλων δικαστηρίων που θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα θέματα. Εργάζεται για όλα τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και σε αυτό τον αγώνα χρειαζόμαστε συμπαραστάτη μας την κοινωνία.
• Για άλλη μια φορά καλούμε τους αγρότες μας να ανοίξουν τα μπλόκα και τα σύνορα, όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις. Να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αυτού του είδους και να προσέλθουν σε διάλογο. Εμείς δεν τάζουμε αμφιβόλου νομιμότητας επιδοτήσεις που εκθέτουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς και που καλείται στο τέλος να πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Εμείς απαντάμε με ουσιαστικό και μακρόπνοο σχέδιο για τα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής. Απαντάμε έμπρακτα. Η απάντησή μας είναι οικονομική στήριξη ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2010, με πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του συνδικαλιστικού κινήματος, την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την εξομάλυνση της λειτουργίας της αγροτικής αγοράς.
Καλούμε, λοιπόν, όλη την κοινωνία δίπλα μας, σε συστράτευση για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.
ΠΕΤΟΥΡΗ: Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αναρωτιέμαι πώς ακούγεται το να χαρίζονται χρέη 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια εταιρεία, όπως είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, με τη γνωστή της ανάμιξη, στο γνωστό σκάνδαλο.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει δημιουργηθεί από χθες, ένα ζήτημα το οποίο είναι πραγματικά μεγάλο, από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης δήλωσε –και όντως έτσι είναι- ότι υπάρχει διαπίστωση από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθ` ότι ο ισολογισμός και ο απολογισμός για το απερχόμενο οικονομικό έτος είναι νομοσχέδιο και συνοδεύεται αναγκαστικά από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαγραφές οφειλών της τάξης των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούσαν μια περίπτωση: Την περίπτωση της εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ. Εδώ, είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα. Είναι μια υπόθεση για την οποία υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά αναμένουμε και την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τι έγινε πραγματικά σε αυτή την περίπτωση, με τόσο μεγάλο οικονομικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο.
ΠΑΠΠΑ: Πέρα από τον τρόπο που θα κινηθεί η Δικαιοσύνη, ήθελα να σας ρωτήσω, πολιτικά, πώς θα το χειριστεί η κυβέρνηση, δηλαδή, να περιμένουμε Εξεταστική ίσως ή κάτι άλλο;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ήδη, από χθες, υπάρχει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσει έλεγχος και σε επίπεδο υπουργείου Οικονομικών, για να διαπιστωθεί τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, η κυβέρνηση έχει διαπιστώσει ότι παραγράφηκαν τα χρέη ή υπάρχει μια αναστολή στην καταβολή του χρέους; Γιατί, εγώ άκουσα το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, σήμερα το πρωί, ο οποίος μας είπε ότι πήραν παράταση, πήγαν στα δικαστήρια αυτοί οι άνθρωποι, κατέθεσαν μια αίτηση αναστολής και εκ του νόμου, δικαιούνται να «παγώσει» το 90% των οφειλών και να διεκδικήσει το δημόσιο το 10%, μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση. Αυτό το ξέρει η κυβέρνηση ή δημιουργεί μόνο εντυπώσεις;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, η κυβέρνηση δεν δημιουργεί εντυπώσεις. Αναφέρεται το θέμα αυτό στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου -το οποίο είναι μια από τις δικαστικές Αρχές- που συνοδεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και στη συγκεκριμένη σελίδα της έκθεσης αυτής, αναφέρονται αυτά ως διαγραφέντα έσοδα. Όταν λέμε «διαγραφέντα έσοδα» εννοούμε έσοδα τα οποία διαγράφηκαν. Γι` αυτό ακριβώς, όμως, λέμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα, αλλά διενεργείται και έλεγχος στο υπουργείο Οικονομικών για να διαπιστωθεί, εάν πραγματικά χαρίστηκαν αυτά τα τεράστια ποσά σε αυτή την εταιρεία, εάν διαγράφηκαν και με ποιο τρόπο έγινε αυτό και ποιες είναι οι ευθύνες αυτών που το έκαναν.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, δεν μπορεί να μας πει η κυβέρνηση, εάν είναι μια συνήθης πρακτική; Η διαγραφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τα έσοδα είναι για φέτος, ότι δεν θα τα εισπράξει φέτος το κράτος. Αυτό το απλό πράγμα, δεν μπορεί να μας το πει η κυβέρνηση και χρειάζεται εισαγγελική έρευνα, αν έγινε μια ρύθμιση στην υπόθεση;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Προς το παρόν υπάρχει εισαγγελική έρευνα. Αλλά και ο έλεγχος που γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όταν ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί επισήμως.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Στη συνέχεια της ερώτησης του συναδέλφου, επειδή είναι η συνήθης πρακτική, όταν επιβάλλονται πρόστιμα, να πηγαίνουν οι εταιρείες, να καταβάλουν το 10% και να προσφεύγουν για το υπόλοιπο. Γιατί η κυβέρνηση, πριν εξετάσει αν περί αυτού πρόκειται, το παρουσιάζει ως μείζον θέμα, ή ως μια παρανομία, ή ως κάτι το μεμπτό, αφού ακόμα δεν έχετε καταλήξει περί τίνος πρόκειται; Αν είναι δηλαδή μια συνήθης πρακτική ή αν όντως υπάρχει κάτι ύποπτο;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δεν παρουσίασε τίποτε, γι` αυτό είπα προηγουμένως ότι δεν υπάρχει θέμα εντυπώσεων. Έγινε μια συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ο υφυπουργός Οικονομικών ήταν υποχρεωμένος να εκθέσει τα δεδομένα που υπήρχαν ενώπιόν του και ενώπιον της επιτροπής. Και το μόνο που έκανε ο κ. Σαχινίδης στην Επιτροπή της Βουλής είναι να κατονομάσει ακριβώς, όπως είχε υποχρέωση να το πράξει, για ποια εταιρεία πρόκειται. Γι` αυτό ακριβώς είμαστε επιφυλακτικοί και λέμε ότι είναι σε διαδικασία εισαγγελική έρευνα, σε εξέλιξη, όπως και έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών. Για να μπορούμε να απαντάμε σοβαρά, γνωρίζοντας και τις συνέπειες της απάντησής μας.
ΒΙΤΑΛΗΣ: Επ` αυτού, γνωρίζετε εάν η συγκεκριμένη εταιρεία είχε καταβάλει, ως προβλέπεται, το 10% για να διεκδικήσει το «πάγωμα» δικαστικά του υπόλοιπου χρέους;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα ήθελα να απαντήσω επ` αυτού. Σας είπα ότι θα υπάρξει σοβαρή απάντηση, μέσα και από την εισαγγελική έρευνα και τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών.
ΠΕΤΟΥΡΗ: Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όντως χαρίστηκαν αυτά τα χρέη και διαγράφησαν, η πρόθεσή σας είναι να κάνετε κάποια περαιτέρω βήματα και να προχωρήσετε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην περίπτωση αυτή;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, τα περαιτέρω βήματα, ούτως ή άλλως, γίνονται αυτεπάγγελτα, αφού έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα να διενεργήσει εξέταση, η οποία υποχρεούται σύμφωνα με το νόμο να διενεργηθεί αυτεπαγγέλτως. Άρα, ήδη, το πρώτο βήμα έχει γίνει προκειμένου να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν ευθύνες. Από εκεί και πέρα, φυσικά, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες, θα υπάρχει και συνέχεια σε όλα επίπεδα. Αυτό είναι δεδομένο.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση για την εκτίναξη των spreads και τον ακριβό το δανεισμό της χώρας μας. Και μάλιστα, υπάρχουν σήμερα και δημοσιεύματα και συζητιέται πολύ έντονα ότι εξαιτίας των χειρισμών του οικονομικού επιτελείου έγινε, πετύχαμε αυτά τα υψηλά επιτόκια, ότι δηλαδή αποκάλυψε τις προθέσεις ότι θα δανεισθεί από ασιατικές χώρες και γι` αυτό εκτινάχτηκαν τα spreads. Τι απαντά η κυβέρνηση σ` αυτό;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα να εξηγήσουμε το πώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Σε αυτή τη διαδικασία, ακριβώς, υπάρχει επίσημη απάντηση ότι ουδεμία εντολή έχει δοθεί σε καμία τράπεζα, προκειμένου να γίνουν αυτές οι συμφωνίες, έτσι όπως περιγράφηκαν. Από εκεί και πέρα, είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα και δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της οικονομίας μιας ολόκληρης χώρας. Άρα, οι φήμες και αυτά που διαδίδονται θα πρέπει να ελέγχονται προτού αναπαραχθούν. Γιατί ακριβώς υπάρχει έδαφος για να παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της χώρας μας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Δουλεύει μεθοδευμένα και σε όλες τις κατευθύνσεις. Είναι σαφές και προφανές ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ότι θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ακόμη και γεωγραφικές, ως προς το δανεισμό. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, να έχει ανατεθεί σε τράπεζα, να διερευνήσει για την αγορά από την Κίνα, έτσι όπως βγήκε προς τα έξω και υποτίθεται ότι εξ αιτίας αυτής της φήμης δημιουργήθηκε αυτή η αναταραχή.
ΚΟΥΤΡΑΣ: Δεν μιλούν πάντως, αυτοί που σας κατηγορούν για λάθος χειρισμούς, μόνο για το θέμα με τους Κινέζους. Μιλούν και για το γεγονός ότι βιάστηκε η κυβέρνηση, βιάστηκαν οι αρμόδιοι να προαναγγείλουν ότι το Φεβρουάριο θα εκδοθεί ένα νέο δεκαετές ομόλογο, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι να κάνουν πάρτι, όπως είπαν πολλοί χθες, στις αγορές. Υπάρχει λάθος χειρισμός ή όχι;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει λάθος χειρισμός. Αυτό που γίνεται σήμερα, αυτό το «πάρτι των κερδοσκόπων» όπως είπατε εσείς –εγώ δεν το χαρακτηρίζω πάρτι, λέω απλώς ότι υπάρχει έδαφος για κερδοσκοπία, είναι προφανές ότι γίνεται παιχνίδι κερδοσκοπίας εις βάρος της ελληνικής οικονομίας- οφείλεται ακριβώς στο ότι έχουμε μια οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η οποία δίνει λαβές, δημιουργεί το υπέδαφος, έτσι ώστε να γίνονται αυτά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να συμπληρώσουμε αυτό το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Να δείξουμε προς τα έξω ότι η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία η οποία αντέχει, η οποία μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της και έχει τέτοιες δομές και υποδομές που μπορεί να σταθεί και διεθνώς. Και αυτό ήδη το κάνουμε με πολύ δουλειά. Και ήδη, όπως είπα και χθες, υπάρχουν τα πρώτα θετικά σημεία αξιοπιστίας τα οποία, αφενός μεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε και αφετέρου δεν πρέπει να αποδομούμε, γιατί αυτό γίνεται με αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν, έτσι ώστε να παίζονται παιχνίδια υπέρ των κερδοσκόπων.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Στο αγροτικό. Για μια ακόμη φορά παρακαλέσατε, σήμερα, τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους. Ως πότε η συντεταγμένη Πολιτεία θα αδυνατεί να διευκολύνει την ευρυθμία της καθημερινής ζωής των Ελλήνων και θα διαπραγματεύεται με άτακτα μπουλούκια που φέρονται παραβατικά, κλείνουν τους δρόμους χωρίς να έχουν καμιά νομιμοποίηση και χωρίς να έχουν βγει μέσα από καμία διαδικασία;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι κινητοποιήσεις οι οποίες γίνονται, σαφώς δεν έχουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο δεν έχουν τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας. Η Δικαιοσύνη ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει τη δουλειά της με παραγγελία –όσο γνωρίζω- του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Από εκεί και πέρα, ακριβώς αυτό κάνουμε εμείς: Καλούμε στην επαναφορά της νομιμότητας, αναγνωρίζοντας ότι οι αγρότες έχουν μεγάλα προβλήματα, έχουν δίκαια αιτήματα να προβάλλουν. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είναι τρόπος να επιχειρείται να παραλύσουν οι συγκοινωνίες και η οικονομική ζωή της χώρας μας. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το περιφρουρήσουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, θέλουμε να εξαντλήσουμε –και αυτό θα κάνουμε- κάθε περιθώριο διαλόγου, έτσι ώστε να μπορέσουμε μέσα από αυτόν να βρούμε και λύσεις και να σταματήσουν αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Πόσες εβδομάδες θα εξαντλήσετε αυτό το περιθώριο διαλόγου;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Εμείς θέλουμε να τελειώνει αυτή η διαδικασία, το συντομότερο δυνατόν. Και ας θυμηθούμε ότι παλαιότερα υπήρχαν κινητοποιήσεις αγροτών, οι οποίες ήταν μακρόχρονες. Σήμερα, όμως, αυτές τις κινητοποιήσεις δεν τις αντέχει η ελληνική οικονομία. Γι` αυτό απευθύνθηκα, για άλλη μια φορά, προς τους αγρότες που κάνουν αυτές τις κινητοποιήσεις να σταματήσουν, για να έρθουν επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουμε τα πολύ σοβαρά τους προβλήματα.
ΠΕΤΟΥΡΗ: Είπατε ότι θα εξαντλήσετε κάθε περιθώριο διαλόγου. Δηλαδή, είναι αποφασισμένη, είναι ανοιχτή μάλλον η κυβέρνηση στην ικανοποίηση και άλλων θεσμικών αιτημάτων των αγροτών;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οικονομικά αιτήματα -περαιτέρω από αυτά που έχουν ήδη ικανοποιηθεί και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο πριν από τις κινητοποιήσεις- δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. Ήδη, γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε συγκεκριμένη περίοδο και στη συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία δεν επιτρέπει περαιτέρω ανοίγματα. Από εκεί και πέρα, ούτως ή άλλως, όπως είπα προηγουμένως, υπάρχουν χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί για τη λειτουργική ανάσα των αγροτών και υπάρχει και μια σειρά μέτρων. Οικονομικά αιτήματα δεν συζητάμε. Ως προς τα θεσμικά, ήδη έχουμε προχωρήσει, προτού καν να τα ζητήσουν οι αγρότες. Και άλλα θεσμικά όμως είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, γιατί είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από λίγο, καλέσατε τους εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους. Παροτρύνετε τους εισαγγελείς να κάνουν ποινικές διώξεις σε βάρος των αγροτών;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Οι εισαγγελείς κάνουν τη δουλειά τους και δεν μπορούμε ούτε να παροτρύνουμε, ούτε να ζητήσουμε εμείς κάτι τέτοιο. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι με πολιτικά μέσα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κινητοποιήσεις. Και αυτό κάνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βάσει αυτών που μας λέτε σήμερα, η δήλωση του κ. Πάγκαλου χθες, ότι πέντε από τα εφτά αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα ικανοποιήθηκαν, είναι εντελώς αυθαίρετη.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ακόμη και να θεωρείται λογικό, που είναι προς εξέταση, πρώτον έχουμε να κάνουμε με μία κοινοτική συμβατότητα, τι μπορούμε, δηλαδή, να καταβάλουμε βάσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη συζήτηση ως προς αυτό και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Εκτός του ότι είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό το ζήτημα και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες νομιμότητας, εάν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί αυτό που είπατε προηγουμένως, δηλαδή την εγγύηση του αγροτικού εισοδήματος.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το να υπάρχει διοικητικό συμβούλιο σε ένα οργανισμό που θα καταργήσουμε, νομίζω ότι είναι αντιφατικό και εκ του περισσού. Κάνουμε τον έλεγχο και ελέγχουμε στο ποιοι οργανισμοί υπάρχουν μέχρι τώρα στο ελληνικό κράτος, όχι ποιοι δημιουργήθηκαν ή ποιοι θα δημιουργηθούν. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε ποιοι είναι οι περιττοί, οι οποίοι είναι ανενεργοί, οι οποίοι δεν προσφέρουν έργο, οι οποίοι έχουν τεράστιο λειτουργικό κόστος και δεν ωφελούν. Αυτούς καταργούμε και άλλους τους συγχωνεύουμε.