Οι εκδηλώσεις με θέμα «εν αρχή …ην ο άρτος» θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη και σκοπός της διοργάνωσης είναι, η προβολή του πιο βασικού προϊόντος διατροφής, του ψωμιού. Επισημαίνεται επίσης η σημασία της μεσογειακής διατροφής, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπάρχουν φούρνοι που παρασκευάζουν ψωμί και αρτοσκευάσματα που προσφέρουν στους επισκέπτες, έκθεση διαφόρων παραδοσιακών εργαλείων παρασκευής ψωμιού, καλλιτεχνικές δημιουργίες από ψωμί και έντυπο υλικό. Επίσης, υπάρχουν πάγκοι όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το ζυμάρι και οι δημιουργίες τους ψήνονται. Στο νομό Τρικάλων δραστηριοποιούνται 115 αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο του ψωμιού.
e-enimerosi.gr
e-enimerosi.gr