Ανακάλυψε ότι ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα είναι να καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά και τα φρούτα, που καταναλώνει.
”Ξοδεύω ένα ευρώ τη μέρα, κατά μέσο όρο για το φαγητό μου, τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά τρώω μήλα που φυτρώνουν στον κήπο μου, ενώ καλλιεργώ επίσης πράσα, φασόλια, σαλάτες, πιπέρι καθώς και ραδίκια.” εξήγησε ο Cerin.
Τα κύρια διδάγματα που έλαβε, από το πείραμα του αυτό, το οποίο θα τελειώσει τις επόμενες μέρες, ήταν ότι είναι δυνατό να ελαττώσεις το κόστος του φαγητού, που καταναλώνεις και την ίδια στιγμή να τρως πιο υγιεινά.
”Ο καταναλωτισμός των δυτικών κοινωνιών είναι υπερβολικός, ειδικά αν τον συγκρίνουμε με την κατάσταση που επικρατεί στις υποανάπτυκτες χώρες.” τονίζει ο Cerin.
Επιπλέον, ο Σλοβένος καταναλώνει νερό, τσάι από βότανα καθώς και γάλα, τα οποία προμηθεύεται από μια κοντινή φάρμα, καθώς το πράσινο τσάι είναι υπερβολικά ακριβό, όπως και το τυρί.
Επισημαίνει πως ”δεν έχω προβλήματα υγείας, αισθάνομαι περίφημα και πιστεύω ότι τρέφομαι σωστά και υγιεινά.”.
Παρασκευάζει ο ίδιος το γιαούρτι του, το μούσλι και το ψωμί του, ενώ σχεδιάζει να συνεχίσει να τρώει υγιεινά και λιτά ακόμα και μετά το τέλος του πειράματός του. Ελπίζει, επίσης, ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.