ΓΤΤ


Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Δράσεις από τους Ποδηλάτες Λάρισας


Βόλτα:
Κυριακή 3 Απριλίου 2011.
Ξεκινάμε στις 11 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία.
Μετά από μια βόλτα στους δρόμους της Λάρισας, βγαίνουμε στον παράδρομο της οδού Βόλου.
Φτάνοντας στο Smart Outlet, περνάμε στον απέναντι παράδρομο, μέχρι τον κόμβο Χάλκης-Πλατυκάμπου, όπου και περνάμε απέναντι, συνεχίζοντας προς Χάλκη.
Στη Χάλκη κάνουμε μια μικρή στάση για ξεκούραση/καφέ και συνεχίζουμε προς Νίκαια.
Επιστροφή από Νίκαια προς Λάρισα.





Ποιοί είμαστε

Οι Ποδηλάτες Λάρισας είμαστε μια ομάδα πολιτών της Λάρισας που επιλέξαμε το ποδήλατο για την διασκέδαση και την καθημερινή μετακίνηση μας στην πόλη.

Πιστεύουμε ότι η πόλη της Λάρισας μπορεί σταδιακά, με τις κατάλληλες υποδομές, να συγκριθεί με τις αντίστοιχες μεγάλες ποδηλατοπούλεις της Ευρώπης καθώς η Λάρισα, λόγω μορφολογίας του εδάφους έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ένα μεγάλο αριθμό ποδηλατοδρόμων, με αρκετά χαμηλό κόστος υλοποίησης.

Tο ποδήλατο μπορεί και πρέπει να γίνει όχι μόνο ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αλλά εναλλακτικός τρόπος ζωής, καθώς τα οφέλη από την χρήση του είναι αμέτρητα:

1) Το ποδήλατο βοηθάει στην διατήρηση της σωματικής μας υγείας, στην εκγύμναση των περισσοτέρων μυών του σώματος, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

2) Είναι αδιαμφισβήτητα το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς. Παράγει μηδενικούς ρύπους και μηδενική ηχορύπανση.

3) Εξασφαλίζει μείωση των χρόνων μετακίνησης, σε μια εποχή που για όλους μας ο χρόνος είναι χρήμα και οι δρόμοι της πόλης ασφυκτικά γεμάτοι με αυτοκίνητα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

4) Είναι το πλέον οικονομικό μέσο μεταφοράς, καθώς η αγορά ποδηλάτου ανταποκρίνεται σε όλα τα βαλάντια, ενώ η συντήρησή του σαφώς και δεν συγκρίνεται με την συντήρηση ενός αυτοκινήτου οποιασδήποτε εταιρείας.

Στόχος των Ποδηλατών Λάρισας είναι να βάλουμε το ποδήλατο στις ζωές όλων των πολιτών της Λάρισας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης με ασφάλεια μαζί με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Θέλουμε να προάγουμε την ιδέα του ποδηλάτου, να προωθήσουμε την καθημερινή χρήση του και να βελτιώσουμε την μετακίνηση των ποδηλατών στη Λάρισα

Επικοινωνία : bicyclelarissa@gmail.com



Στείλτε μας στο bicyclelarissa@gmail.com ένα κενό μήνυμα, με θέμα "Προσθήκη στην ομάδα Ποδηλάτες Λάρισας" για να λαμβάνετε ενημερωτικό μήνυμα κάθε φορά που διοργανώνεται μια καινούργια εκδήλωση. Στο απαντητικό μήνυμα που θα λάβετε θα σας δοθεί η δυνατότητα να δέχεστε μηνύματα SMS και στο κινητό σας (δωρεάν υπηρεσία της Google).

bicyclelarissa.blogspot.com