ΓΤΤ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για αρδευτικά ζητήματα στο Δ. Σοφάδων


http://thumbp2-ird.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=70931694320888516&mid=ACxuUtQAAWAqTbg4oQ7%2BLn4BAcc&midoffset=1_4435608&partid=3&f=248&fid=Inbox 
·         «Θα αρδεύουν μόνο όσοι έχουν δημοτική ενημερότητα» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων
Το αρδευτικό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη σύσκεψη Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων του Δ. Σοφάδων που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλου χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τρίγκα Ηλία, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατσικάρα Λεωνίδα, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γούλα αλλά και του Προέδρου του ΤΟΕΒ κ. Στεργιόπουλου Γ. συζητήθηκαν εκτενώς τόσο οι αρδευτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή του Δ. Σοφάδων όσο και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί η παροχέτευση του νερού έτσι ώστε να είναι επαρκής και ικανοποιητική η άρδευση όλων των αγροκτημάτων του δήμου.
Όλοι οι πρόεδροι έθεσαν υπόψη της δημοτικής αρχής όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να ξεκινήσει ομαλά η άρδευση των αγροκτημάτων.
Πέρα όμως από τις συνηθισμένες εργασίες που απαιτούνται κάθε χρόνο οι Πρόεδροι των κοινοτήτων ζήτησαν απ’ τη δημοτική αρχή να εντείνει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης πόρων για την συνέχιση των εργασιών του αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δεν χάνει την ευκαιρία κάθε φορά να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα τόσο της συνέχισης κατασκευής του κλειστού αρδευτικού δικτύου όσο και της σύστασης του ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων που καρκινοβατεί. Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος προετοιμάζεται ήδη ώστε να είναι έτοιμος ν’ ανταπεξέλθει στην παροχή ικανών αρδευτικών υπηρεσιών στου δημότες. Ανέφερε ακόμα ότι ο Δ. Σοφάδων συνεργάζεται και με όλες τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως είναι η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας αλλά και το ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας για διάφορα θέματα όπως είναι η θέση σε ετοιμότητα 14 αντλιοστασίων συνολικά που έχουν κατασκευαστεί αλλά είτε δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί είτε απαιτούνται μικρές μόνο εργασίες. Ο κ. Παπαδόπουλος στο τέλος όμως απαίτησε κατηγορηματικά την τακτοποίηση των υποχρεώσεων των αγροτών που απορρέουν τόσο από ανείσπρακτα τέλη άρδευσης όσο και από ανείσπρακτες οφειλές ενοικίων χωραφιών.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αγρότες του Δήμου οφείλουν στο Δήμο από προηγούμενες περιόδους συνολικά 1 εκ. ευρώ περίπου από τέλη άρδευσης και από ενοίκια χωραφιών. Αυτό το βάρος δεν μπορεί πλέον να το σηκώσει άλλο ο Δήμος. Είναι ένα βάρος που μας βουλιάζει. Η άρδευση δεν είναι κοινωνική υπηρεσία και προσφορά του Δήμου.
Είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτό το άδικο καθεστώς λειτουργίας συστήματος που συντηρεί εκείνους που δεν πληρώνουν επιβαρύνοντας όλους εκείνους που καταβάλουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.
Γι αυτό και η χρήση των δημοτικών αρδευτικών υπηρεσιών θα γίνεται μόνο εφόσον εξοφληθούν οι υποχρεώσεις προς το Δήμο».