ΓΤΤ


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στρούντελ μήλου

Στρούντελ μήλου 

Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα και το κονιάκ. Τ’ ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση. Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο. Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ και χαράζουμε με

κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα αν θέλουμε και κόβουμε κομμάτια.
Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.

Υλικά

    2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
    Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
    Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
    Χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
    1 κιλό μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    4 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
    4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
    3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.γλ. κανέλα
    1 φλ. σταφίδες
    1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
    1 κ.σ. κονιάκ
    Ξύσμα λεμονιού