ΓΤΤ


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

4 χρυσοί κανόνες για γρηγορότερο αδυνάτισμα...

4 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

1 Γέμισε το ρεζερβουάρ σου με φυτικές ίνες. Πάρε τουλάχιστον 20 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού για περισσότερο χρονικό διάστημα – σημαντικό όφελος για όσους αγωνίζονται να χάσουν κιλά.

2 Βιταμίνη D. Βάλε στο διαιτολόγιο σου μερίδες φαγητών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D (αυτά τα δύο συναντώνται μαζί συνήθως στις τροφές, κυρίως σε γαλακτοκομικά) όχι μόνο για να
δυναμώσεις τα κόκκαλα σου αλλά και για να επιταχύνεις το αδυνάτισμα. Ο οργανισμός σου επίσης μπορεί να παρασκευάσει από μόνος του βιταμίνη D με καθημερινή έκθεση στον ήλιο.

3 Ζωτικά λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ω3, ω6, ω9 που συναντώνται στα φυσικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς, τα αβοκάντο, στα ψάρια, ακόμα και στη σοκολάτα είναι απολύτως απαραίτητα, γιατί ο οργανισμός τα χρησιμοποιεί ως βασικά δομικά στοιχεία για να κτίσει (α) τις μεμβράνες όλων των κυττάρων και (β) όλες τις ορμόνες. Χωρίς τα χρήσιμα ζωτικά λιπαρά ούτε οι μεμβράνες των κυττάρων και κατ’ επέκταση ούτε και η ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα θα γίνεται σωστά, αλλά και ούτε και το ορμονικό σύστημα θα είναι σωστά ρυθμισμένο. Χωρίς αυτά, πολλά προβλήματα χρονίζουν και διαιωνίζονται και μεταξύ άλλων και το πρόβλημα της περίσσειας βάρους.

4 Πρωτεΐνες. Θα τις βρεις στα διάφορα κρεατικά, στα ψάρια, στα αυγά (ασπράδι) και στα γαλακτοκομικά (τυριά, γιαούρτια). Εκτός του ότι είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην παράταση του αισθήματος κορεσμού.

 http://www.ego.gr/news-4-gold-rules-to-loose-weight