ΓΤΤ


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Νέος εξοπλισμός στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου



Παρεμβάσεις από το Δήμο Ρήγα Φεραίου για τους ηλικιωμένους



Στην ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου του ΚΑΠΗ Βελεστίνου μέσω της αντικατάστασης των παλιών επίπλων και της τοποθέτησης καινούριων, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να αξιοποιούν το χρόνο παραμονής τους εκεί σε ένα ελκυστικό και άνετο περιβάλλον, προχώρησε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου παρευρέθηκε χθες Κυριακή το πρωί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου, όπου το παρών έδωσαν αρκετοί ηλικιωμένοι.
Το ΚΑΠΗ Βελεστίνου αποτελεί για πολλούς ηλικιωμένους κύριο χώρο για την ψυχαγωγία τους, την κοινωνική τους συνεύρεση, αλλά και την πρόληψη σε ιατρικά θέματα, καθώς ήδη
δραστηριοποιείται νοσηλεύτρια που επισκέπτεται τα ΚΑΠΗ ανά τακτά διαστήματα.
Η εκδήλωση κοπής της πίτας πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπου το επίκεντρο είχε δοθεί στον νέο εξοπλισμό με τον οποίο αναβαθμίστηκε ο εσωτερικός χώρος του ΚΑΠΗ. Παράλληλα η Δήμαρχος συζήτησε με τους ηλικιωμένους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, τη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους σε διάφορα επίπεδα, όπως στο νοσηλευτικό, στο ιατρικό, στην εξυπηρέτηση από θέματα γραφειοκρατίας μέσω της λειτουργίας του ανταποκριτή του δημότη ο οποίος ήδη λειτουργεί.
Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος και αντικαταστάθηκαν όλα τα παλιά έπιπλα από καινούρια. Ακόμη αναφέρθηκε και σε άλλες πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή για τα θέματα της Τρίτης Ηλικίας.
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή ενεργήσαμε για την φροντίδα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας. Και ήδη έχουμε πετύχει σημαντικές παρεμβάσεις. Στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου αντικαταστήσαμε όλα τα παλιά έπιπλα, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια και ήταν αίτημα των πολιτών, στο ΚΑΠΗ Στεφανοβικείου τοποθετήσαμε νέα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, στο ΚΑΠΗ Ριζομύλου κάναμε τον ελαιοχρωματισμό. Ακόμη νοσηλεύτρια διεξάγει προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ. Παράλληλα οι ηλικιωμένοι έχουν εξυπηρετηθεί και από το Γραφείο Μνήμης για την πρόληψη της άνοιας, ενώ και το 2014 θα διεξαχθούν όλες οι εκδρομές των ΚΑΠΗ, όπως συνέβη και το 2013 και τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε η Δήμαρχος, κ. Λαΐτσου.

Διανομή
τροφίμων
στα Κανάλια

Στα Κανάλια βρέθηκε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της  δωρεάν διανομής τροφίμων σε δικαιούχους μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύλλογος

Γονέων

Στεφανοβικείου


Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού του Στεφανοβικείου παρευρέθηκε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου προχθές Σάββατο, όπου είχε εκτενή συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τις παρεμβάσεις που έγιναν στα διδακτήρια, αλλά και όσες προγραμματίζονται. Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο, αλλά και στη στήριξη του Δήμου σε διάφορα εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονούνται από τους διδάσκοντες και τους μαθητές.