ΓΤΤ


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πάρις Μουτσινάς:"Δόλωμα" το μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος,



"Δόλωμα" το μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, στη φάκα του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου

«Νέο μνημόνιο» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίσθηκε την Κυριακή, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς κατά την ομιλία του στη Βουλή ως ειδικός αγορητής των ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και υπογράμμισε:  

«Από το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, τελικά μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό θα φθάσει σε κάποιες κοινωνικές ομάδες ως φιλοδώρημα και ως ελεημοσύνη.
Η εργαλειοθήκη (μελέτη του ΟΟΣΑ) με βάση την οποία στήθηκε το πολυνομοσχέδιο, δεν ανταποκρίνεται στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αλλά αντλεί τις αναφορές της από την Αυστραλία τον Καναδά, την Ιαπωνία και άλλες χώρες, όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης. Δηλαδή η κυβέρνηση ομιλεί και πράττει  σε άλλο χρόνο και για άλλη οικονομία. Το υπουργείο Ανάπτυξης συμπεριφέρεται ως υπουργείο «εισαγωγών» προς χάριν των πολυεθνικών. Αυτό δείχνουν τα μέτρα για το γάλα, τα φάρμακα, το λάδι, τα τυριά κ.λ.π.
Τα καρτέλς ζουν και βασιλεύουν ανεξέλεγκτα. Η επιτροπή ανταγωνισμού συνεχίζει να βρίσκεται εν υπνώσει.
Οι κατασχέσεις σε οφειλέτες για πάνω από 500 ευρώ θα συνεχισθούν, όταν την ίδια στιγμή το κράτος, δεν δέχεται καν τον συμψηφισμό οφειλών – οφειλομένων.
Το κορυφαίο σκάνδαλο του νομοσχεδίου είναι οι νέες εύνοιες για τους τραπεζίτες. Οι μεγάλες τράπεζες θα μπορούν να αποκτούν τις μετοχές τους σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ορίζει  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αν και η ανακεφαλαιοποιησή τους έγινε με χρήματα των πολιτών, μέσω των δανείων της χώρας. Βέβαια ούτε λέξη για την υποχρέωση των τραπεζών να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά και την ανάπτυξη.
Με τις άλλες ρυθμίσεις κτυπιούνται τα ταμεία (ΝΑΤ, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ κ.α.) περικόπτονται αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, αφαιρούνται κοινωνικοί πόροι που στήριζαν ταμεία, καταργούνται τα έσοδα σε οργανισμούς, όπως η ΓΕΩΣΕ, το ΤΕΕ και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Ακόμα, το κράτος ως κανονικός μπαταχτσής τροποποιεί μονόπλευρα τις συμβάσεις για τα φωτοβολταϊκά σε βάρος όσων είχαν υπογράψει συμβάσεις και οι οποίοι είχαν καταχρεωθεί για την εγκατάσταση τέτοιων ενεργειακών μονάδων, δηλαδή πολλοί απλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και  αγρότες.
Σχετικά με το μεγάλο κόλπο για το γάλα και την διάρκεια κατανάλωσής του, όσοι κτηνοτρόφοι γαλακτοπαραγωγοί της χώρας μας κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα, θα συνθλιβούν οικονομικά και θα θυσιασθούν στον βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών.
Σε δεινή οικονομική θέση θα βρεθούν και χιλιάδες φαρμακοποιοί μετά την ισοπεδωτική αντιμετώπιση του επαγγέλματος με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Στα εργασιακά ο μεσαίωνας επιστρέφει, αφού οι εργαζόμενοι με «ενοίκιο», είναι το νέο πρότυπο που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Τελικά, όλα αυτά τα μέτρα προσβάλλουν και το λαό μας και τον πολιτισμό μας και την δημοκρατία μας.
Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι έξω από τη συλλογιστική της κυβέρνησης.
Όμως ο άνθρωπος δεν είναι προϊόν. Είναι το κέντρο της οικονομίας και πρέπει επιτέλους να τύχει του μεγαλύτερου σεβασμού στον σχεδιασμό των πολιτικών προτεραιοτήτων.»