ΓΤΤ


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κυψέλη νεανικής επιχειρηματικότητας στο Βόλο

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  στον ανακαινισμένο χώρο του κτιρίου Καπνού

Κώστας Αγοραστός: «Δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτό που ονειρεύονται, που σχεδιάζουν, που ερευνούν, που μελετούν»


 Μια νέα δομή, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει τις ιδέες και τα οράματα νέων παιδιών και φοιτητών, ώστε να μπορούν να συνδεθούν με την επιχειρηματικότητα και νέες θέσεις εργασίας, παραδόθηκε στο κτίριο Καπνού στο Βόλο. Ο χώρος στέγασης της νέας


 κυψέλης βρίσκεται στον ανακαινισμένο 3ο όροφο του κτιρίου Καπνού,  (Ανθ. Γαζή μεταξύ Ογλ και Γαμβέτα) και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Οι ανακατασκευή του χώρου προϋπολογισμού περίπου 100.000 ευρώ, καλύφθηκε από πόρους τη Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σήμερα παραδίδουμε στους νέους και στις νέες μια κυψέλη νεανικής επιχειρηματικότητας. Είναι ένα έργο, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, αλλά και με την Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να μπορέσουμε να τονώσουμε την νεανική επιχειρηματικότητα και να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτό που ονειρεύονται, που σχεδιάζουν, που ερευνούν, που μελετούν και ήδη υπάρχουν ομάδες, οι οποίες έχουν τέτοια σχέδια. Είναι ένα έργο, το οποίο γίνεται για τους νέους και μόνο για αυτούς, αλλά ταυτόχρονα για την παραγωγή, την έρευνα, την τεχνολογία, αλλά και για τις θέσεις εργασίας, γιατί το οφείλουμε στους νέους, καθώς είναι το οξυγόνο της ζωής, οι φορείς νέων ιδεών, αλλά και το αύριο της χώρας μας. Για αυτό και εμείς ακούμε τους νέους και όλοι όσοι έχουν καλές ιδέες καλό είναι να μας τις κοινοποιήσουν, να μας τις εξηγήσουν για να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε, γιατί εμείς υιοθετήσαμε τη συλλογική ηγεσία. Δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν είναι και εκείνοι που θα αποφασίσουν. Θέλουμε όλους αυτούς να τολμήσουνε, να μας πούνε τι θέλουν για να μπορέσουμε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να το κάνουμε πράξη».

 Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη, ότι ο τρίτος όροφος έχει ανακατασκευαστεί, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο, μετατράπηκε σε χρήσιμο για την κοινωνία εδώ και ιδιαίτερα για τους νέους. Το κτίριο ήδη στεγάζει τη Διεύθυνση Εμπορίου ενώ δίπλα στο λεγόμενο «Καπνάκι» θα μεταφερθούν όλα τα γραφεία της εκπαίδευσης.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών κ. Απόστολος Παπαδούλης έκανε λόγο για μια σημαντική επένδυση, όχι σε χρήματα αλλά στην προοπτική της περιοχής με δεδομένου ότι η περιοχή αυτή αρχίζει και γίνεται τόπος ανάπτυξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Όπως ανέφερε: «Μια διαδρομή 12 – 13χρόνων που ξεκίνησε το Π.Θ. με το ΣΒΘΚΕ παίρνει σημαντική στάση, δεδομένου ότι η ιδέα ξεκίνησε ως ένα απλό μάθημα και σήμερα μετεξελίσσεται σε μια πολύ σημαντική δουλειά για τους νέους ανθρώπους. Στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και την βοήθεια του περιφερειάρχη και της Περιφέρειας θα την αναδείξουμε σε μια σημαντική πλατφόρμα ανάπτυξης για όλη τη Θεσσαλία».
Παρόντες κατά την παράδοση του κτιρίου ήταν ακόμα η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ.Πέτρος Μπατζιάκας, Λεωνίδας Ρίνης, Κώστας Χαλέβας και Αργύρης Κοπάνας, ο ανπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης ο κοσμήτορας κ. Παντελής Σκάγιαννης, και οι καθηγητές κ.κ. Σταμπουλής και Μπάρλας, καθώς και πολλοί φοιτητές.