ΓΤΤ


Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΡΙΚΑΛΑ: Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων


 
H Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής Αθηνών θα εμφανισθεί στα Τρίκαλα και θα δώσει την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11.00 μια συναυλία, στα πλαίσια υποστήριξης της προσπάθειας που καταβάλλεται από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων για την δημιουργία και λειτουργία στην πόλη μιας Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων -ΣΟΝ.
H Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής Αθηνών θα αφιχθεί στην
πόλη μας το Σάββατο 29 Μαρτίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει μια ανοικτή δοκιμή στο Πνευματικό Κέντρο, ανοικτή στο κοινό αλλά που θα απευθύνεται κυρίως στους νέους μουσικούς που φοιτούν στα Ωδεία της πόλης, το Μουσικό Σχολείο, και τους φίλους της προσπάθειας. Η δοκιμή θα συνοδευτεί από ενδιάμεσες ομιλίες σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία, το μέλλον και την προσφορά στην κοινωνία - ιδίως σε περιόδους κρίσης - , νεανικών συμφωνικών συνόλων στην βάση της Camerata Junior.
Το Πρόγραμμα της Συναυλίας
Wolfgang Amadeus Mozart: Ντιβερτιμέντο σε Φα μείζονα, KV 138
Allegro - Andante - Presto

Chistoph Willibald Gluck: Danse des Champs-Elyseés
για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων
Σολίστ: Ευγένιος Αναστασιάδης

Ευγένιος Αναστασιάδης: Rhapsody
για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων
Σολίστ: Ευγένιος Αναστασιάδης

Jean Sibelius: Δύο έργα για ορχήστρα εγχόρδων
- Andante Festivo
- Improptu

Yokoyama Shin-Itchiro: Petite Serenade

Jenkins Karl: Palladio
Κοντσέρτο grosso για ορχήστρα εγχόρδων
Allegretto - Largo - Vivace
Σόλο βιολί: Μαριάνθη Καραγιάννη

----------------------
Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης
Βοηθός διδασκαλίας: Wendy Clark

Χορηγός της Camerata Junior 2013-2014: Οικογένεια Γ.Π. Λιβανού

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία
με τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Λίγα λόγια για την Camerata Junior των ΦΜΑ
Ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Αθηνών, με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου Κωνσταντίνου Δ. Πυλαρινού. Στόχος της είναι η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και ομαδικής μουσικής δράσης των μαθητών και η καλλιέργεια των μουσικών τους ικανοτήτων, μέσα από τακτικά μαθήματα-δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.
Αριθμεί ένα σύνολο 28 εφήβων ηλικίας 11-22 ετών, το οποίο αποτελεί το κύριο σώμα της Ορχήστρας και ένα σύνολο 16 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο δραστηριοποιείται παράλληλα.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ορχήστρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5 Μαϊου 2011, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της Camerata - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Η επόμενη εμφάνιση της Ορχήστρας στο ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2011, στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων πάντοτε με μεγάλη επιτυχία

Δάσκαλος και διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο βιολονίστας Δημήτρης Σέμσης, με βοηθό τη Wendy Clark.