ΓΤΤ


Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Θ. Νασιακόπουλος: «Να περάσει ο δήμος Κιλελέρ από την εποχή των προβλημάτων στην εποχή των λύσεων»

Δεσμεύτηκε για «δήμο – καθρέφτη, απόλυτη διαφάνεια ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τα πάντα»

«Ήλθε η ώρα να περάσει ο δήμος Κιλελέρ από την εποχή των χαμένων ευκαιριών και των άλυτων προβλημάτων στην εποχή των λύσεων και των σύγχρονων ολοκληρωμένων υποδομών», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας χθες το απόγευμα στο Ελευθέριο.

«Στον τόπο μας χάθηκαν πολλές ιστορικές ευκαιρίες, ειδικά από την απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μηδενίζουμε ούτε ισοπεδώνουμε, ωστόσο ακόμη κι αυτοί που τους ψήφισαν το 2010 διαπιστώνουν και λένε τώρα πως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους και φυσικά δεν έκαναν ούτε ελάχιστα απ’ όσα τους έταξαν», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος – επικεφαλής του ενωτικού – ανεξάρτητου – πολυσυλλεκτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ».
Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος χαρακτήρισε «ιστορική αναγκαιότητα» την αλλαγή στον δήμο Κιλελέρ και παρουσίασε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο ενωτικός συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ»:
-«Νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου με πανίσχυρα τοπικά συμβούλια, που λαμβάνουν μαζί με τους κατοίκους τις αποφάσεις για τα τοπικά ζητήματα.
-Δύο θητείες το ανώτερο για τον δήμαρχο. Υπάρχουν πολλοί άξιοι στην τοπική κοινωνία να ηγηθούν του δήμου. Όχι στην ισοβιότητα και ό,τι αυτή συνεπάγεται.
-Διαφάνεια. Στόχος είναι ο δήμος – καθρέφτης. Όλα στο φως. Οι δημότες δικαιούνται και εμείς δεσμευόμαστε να γνωρίζουν τα πάντα.
-Οργάνωση του δήμου για καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες χωρίς να μετακινούνται και κυρίως χωρίς να ταλαιπωρούνται
-Αξιοποίηση έξυπνων ιδεών, καινοτομικών προτάσεων και πρακτικών λύσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου και με την τοπική επιστημονική κοινότητα.
-Ο Δήμος Κιλελέρ ασχολείται με όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ζωή των δημοτών. Να ξεφύγουμε από τη κοντόφθαλμη λογική «αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας». Κάθε θέμα που αφορά τον δημότη είναι και δικό μας θέμα και το στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, αγωνιζόμαστε για την επίλυσή του μαζί με την τοπική κοινωνία.
-Κοινωνική πολιτική. Αναπτύσσουμε δίχτυ προστασίας για όλους.
-Ανάπτυξη. Σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία με τη μεγάλη κρίση και την ανεργία, κάθε σύγχρονος δήμος οφείλει να ασχολείται πρώτα απ’ όλα με την ανάπτυξη, με την υποστήριξη δηλαδή της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή του και φυσικά την υποστήριξη των δημοτών του προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους.
-Κεντρική προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με σύγχρονες υποδομές και υπεύθυνη ενημέρωση».