ΓΤΤ


Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Εξωτερικών πήγε στο λιμάνι του Πειραιά...για να συναντήσει Κινέζους δημοσιογράφους

Συνάντηση ΓΓ ΔΟΣ Παναγιώτη Μίχαλου με αντιπροσωπεία εκπροσώπων κινεζικών ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος απηύθυνε, χθες, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, χαιρετισμό σε εκδήλωση υποδοχής δημοσιογραφικής αντιπροσωπείας από  σημαντικά κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης (China Central Television, Shaanxi Television, Phoenix TV, Xinhua News Agency, People.cn), που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, παρουσία του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli.
Ο κ. Μίχαλος, απευθυνόμενος στους Κινέζους δημοσιογράφους, που επισκέπτονται τη χώρα μας, στο πλαίσιο κάλυψης θεμάτων από χώρες που βρίσκονται στον «αρχαίο δρόμο του μεταξιού», επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και τα κοινά σημεία που συνδέουν τους δύο λαούς: την τεράστια ιστορική τους διαδρομή, τις κοινές αξίες που έχουν προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά και την αμοιβαία εκτίμηση.

Ειδικότερα στο πεδίο των διμερών οικονομικών σχέσεων, αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησής τους σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα των επενδύσεων, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, αλλά και στο διμερές εμπόριο. Τέλος, τόνισε το παράδειγμα της COSCO, η επενδυτική παρουσία της οποίας στον Πειραιά αποτελεί σημείο αναφοράς και για άλλες κινεζικές εταιρείες που θα μπορούσαν να επενδύσουν στη χώρα μας.