ΓΤΤ


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογοι Γυναικών Ν. Τρικάλων & Ν. Καρδίτσας:Να μην κλείσει καμιά Παιδιατρική κλινική στα Νοσοκομεία Τρικάλων & Καρδίτσας - Να προσληφθούν Παιδίατροι ΤΩΡΑ!!!

Αναλυτικά η ανακοινωση:

Την Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων επισκέφτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπία του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε. Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ασθενής μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο κλείσιμο της αντίστοιχης κλινικής στην Καρδίτσα. Το γεγονός καθίστα εξαιρετικά δύσκολη την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση τόσο για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο (γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) όσο και στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που καταφεύγουν εκεί , είτε πρόκειται για επείγοντα περιστατικά είτε για εμβολιασμούς και εξετάσεις.

H Παιδιατρική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Τρικάλων λειτουργεί με 3 Παιδιάτρους για να καλύψει τις ανάγκες των δύο νομών γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις απαιτήσεις ούτε καν για τα Τρίκαλα. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών που οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν να πληρώσουν ιδιώτη γιατρό. Οι δε γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερβαίνουν τους εαυτούς τους προσπαθώντας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τις ανάγκες τις κλινικής- γεγονός που καθίστα άμεση την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για στελέχωση των κλινικών.

Ως Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων έχουμε ανοίξει επανειλημμένα  το ζήτημα. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στις γυναίκες αλλα και σε όλο το λαο  εργαζόμενους και άνεργους:  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. 

Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νομοσχέδιο «για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων». «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων – Α. .Ε» ( Ε.Σ.Α.Ν.)

Με το  νομοσχέδιο  αυτό η κυβέρνηση παίρνει επιπρόσθετα μέτρα που οδηγούν:
·         Στην απαλλαγή του κράτους ακόμα και από την στοιχειώδη κρατική χρηματοδότηση, που είχαν τα δημόσια νοσοκομεία μέχρι σήμερα, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
·         Το βάρος θα πέσει στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
·         Τα δημόσια νοσοκομεία  θα λειτουργούν σαν οικονομικά αυτοτελείς επιχειρήσεις.
·         Η συνέχιση ή όχι της λειτουργίας τους, των ιατρικών τους τμημάτων, και άλλων ιατρικών υπηρεσιών, θα εξαρτάται από τα  έσοδα και τα κέρδη που θα έχουν, ανταγωνιζόμενα τα άλλα νοσοκομεία δημόσια και Ιδιωτικά.



Αυτή είναι η ανάπτυξή τους!
Κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία, για να «τονώσουν» την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, για να αυξήσουν τα κέρδη των εμπόρων της Υγείας. Αυξάνουν τις πληρωμές των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και ταυτόχρονα πετσοκόβουν μισθούς εργαζομένων και αμοιβές εφημεριών.

Η  απάντηση των Γυναικών της ΟΓΕ, του ριζοσπαστικού κινήματος είναι:

            Ο οργανωμένος αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η ανάπτυξη και η παροχή των υπηρεσιών Υγείας πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους να τις εξασφαλίζει ισότιμα σε όλους.


Δυναμώνουμε τον αγώνα για την πλήρη ανάπτυξη των κλινικών του νοσοκομείου μας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την κατάργηση όλων των πληρωμών από τους ασθενείς για την Υγεία.



Διεκδικούμε:
ü                  Καμία συγχώνευση - Καμία κλινική κλειστή
ü                  Πλήρης ανάπτυξη της Παιδιατρικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων
ü                  Άμεση επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
ü                  Να λειτουργήσουν τα παιδιατρικά ιατρεία στα  Κέντρα Υγείας
και των Νομών Τρικάλων & Καρδίτσας.
ü                  Εμβόλια σε όλα τα παιδιά, ανέργων και ανασφάλιστων
ü                  Μαζικές προσλήψεις  Παιδιάτρων ΤΩΡΑ



 Σύλλογοι Γυναικών Ν. Τρικάλων & Ν. Καρδίτσας
(μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας - Ο.Γ.Ε.)