ΓΤΤ


Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Βασίλης Χαλαστάρας: Ενωμένοι και αποφασιμένοι στη ΔΕΘ

Τα τελευταία χρόνια η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός ειδικά για τις παραγωγικές τάξεις. Δυστυχώς όλες οι εκτιμήσεις και φέτος δεν προβλέπουν ένα αισιόδοξο μέλλον, ιδιαιτέρως για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους νέους και τους ανέργους. Αναπόφευκτα λοιπόν μόνος δρόμος των κοινωνικών εκείνων ομάδων που πλήττονται από αυτή την νεοφιλελεύθερη και άκρως ταξική πολιτική που οδηγεί στην πλήρη απορύθμιση της αγοράς εργασίας και ανοίγει την όρεξη στην εργοδοτική αυθαιρεσία , έμεινε ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης.
Μια σειρά μεγάλων προβλημάτων μας ωθούν και μας αναγκάζουν να πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 Σεπτέμβρη. Η ακρίβεια και ο ανεξέλεγκτος καλπασμός των τιμών μειώνουν την αγοραστική δύναμη προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η κυβερνητική τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ τροφοδοτεί την ακρίβεια τον πληθωρισμό και την αισχροκέρδεια. Οι μισθοί και τα ημερομίσθια συνεχώς υποβαθμίζονται.
Η αποβιομηχάνιση το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις και η διατήρηση της ανεργίας στα ύψη καλά κρατούν και δεν αντιμετωπίζονται.
Τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα συνεχίζουν ανεξέλεγκτα να διογκώνονται οδηγώντας στην φτώχεια τον κοινωνικό αποκλεισμό και την εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του εργασιακού πληθυσμού.
Η Δημόσια περιουσία εκποιείται ,τα κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται, η φορολογία κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων συνεχίζεται χωρίς οίκτο. Αμφισβητούνται οι ΣΣΕ ,ανατρέπονται και καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα . Η απώλεια του εισοδήματος μας διευρύνεται με τα προσθετά φορολογικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ. 
Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - εργοδοτών χρειάζεται μια εργατική απάντηση με συντονισμένους αγώνες και διεκδικήσεις που θα αποκρούουν την επίθεση και θα απαιτούν τη ριζική βελτίωση των συνθηκών ζωής, των αμοιβών, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Θα αναδεικνύουν τον ένοχο και θα πολεμούν την αιτία, δεν θα ζητιανεύουν για ψίχουλα.
Με διεκδικήσεις και στόχους που θα αμφισβητούν το μονόδρομο της λιτότητας την ανάγκη των απολύσεων, τις παραχωρήσεις στο όνομα της δύσκολης καταστάσεις.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, παρά της δυσκολίες, τα εμπόδια, τις συκοφαντικές και τις διασπαστικές επιθέσεις θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, να ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, να αλλάξουν ριζικά οι ασκούμενες πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί στον αγώνα και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΛΑΣΤΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΒΟΛΟΥ