ΓΤΤ


Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πενθούν οι Τρικαλινοί της Αττικής... για τον Αχιλλέα Σκούρτη

Την 4 Μαΐου 2015 "έφυγε" πλήρης ημερών ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΤΡΙΚΚΗΣ κ. Αχιλλέας Σκούρτης

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1918 στην Αγρελιά Τρικάλων "από γονείς γεωργοκτηνοτρόφους και αγωγιάτες με καραβάνι δεκατεσσάρων υποζυγίων μουλαριών και αλόγων" όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Ασχολήθηκε με τις εργασίες αυτές από το 8ο έτος της ηλικίας που έχασε τον πατέρα του, μέχρι το 12ο έτος που μετακόμισε με την οικογένειά του στα Τρίκαλα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο το 1937 απασχολούμενος ταυτόχρονα στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Το ίδιο έτος-1937 κατεβαίνει στην Αθήνα, δίνει εξετάσεις στη Νομική Αθηνών όπου αποτυγχάνει - συγκαταλέγεται στους επιλαχόντες, όμως, επιτυγχάνει και σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών Αθηνών.

Μεταπολεμικά, συνεχίζει να ασχολείται με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τον συνεργατισμό, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει επιχειρηματική δράση στον τομέα των Εθνικών Μεταφορών.

Το έτος 1948, συλλαμβάνει την ιδέα της δημιουργίας ενός συλλόγου των εκ του νομού Τρικάλων καταγομένων και διαμενόντων στην Αθήνα και Πειραιά, έτσι το 1952 αποκτά νομική υπόσταση ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "Η ΤΡΙΚΚΗ" του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών έως και την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Πρόεδρο αυτού. 

Το έτος 1977, προχωρά στην ίδρυση της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ", διατέλεσε Πρόεδρος και αναγορεύθηκε Επίτιμος Πρόεδρος αυτής.      

Παντρεύτηκε την κ. Ευρυδίκη Σκούρτη με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, την Ελένη και την Μαριέττα ενώ ευτύχισε να δει τέσσερα εγγόνια, τον Αλέξανδρο, την Δόμνα, την Ευαγγελία και την Ευρυδίκη.

Η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δευτέρα 29/12/2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
 
Τα ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΝΕΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.