ΓΤΤ


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"Η Ελλάδα του Μίκη" και η διεκδίκηση της Λάρισας να γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα φιλοξενεί την έκθεση "Η Ελλάδα του Μίκη", η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολλή μεγάλη επιτυχία στην ΙANOS Αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2015.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ιδιαίτερων δεσμών της πόλης με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος από το 1983 έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λάρισας.

Την έκθεση επιμελείται η γνωστή Ιστορικός Τέχνης κα Ίρις Κρητικού.


Στην έκθεση συμμετέχουν:
Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Όλγα Γουλανδρή, Γιάννης Δέδες, Φραγκίσκος Δουκάκης, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Μηνάς Καμπιτάκης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Νικόλας Κληρονόμος, Βασιλική Κολιπέτσα, Εύα Κουτσούκου, Ανδρέας Μαράτος, Ελεάννα Μαρτίνου, Μηνάς Μαυρικάκης, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Πέρρος, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.


Στο χαιρετισμό του προς τους ζωγράφους και τον ΙΑΝΟ ο Μίκης Θεοδωράκης υπογραμμίζει:

"... το γεγονός ότι όχι μόνο αγαπήσατε αλλά και εμπνευστήκατε από το δικό μου έργο και τη δική μου προσφορά, θεωρώ ότι αποτελεί μια πράξη τιμής και αγάπης ανεκτίμητης αξίας. Και να είστε βέβαιοι, ότι η έκθεση αυτή για μένα, σ' αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αποτελεί ένα ψυχικό νέκταρ, που βοηθά να στέκομαι όρθιος και δημιουργικός, στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι κουρασμένες αντοχές μου.
Ευχαριστώ τον ΙΑΝΟ και ιδιαίτερα τον Νίκο Καρατζά για την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής και εύχομαι σε όλους εσάς αλλά και . σε μένα Καλή Επιτυχία!"
Η έκθεση εγκαινιάζεται 13 Οκτωβρίου, 20:00μ.μ και πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αφιερωμένη στη διεκδίκηση της πόλης της Λάρισας να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Στο πλαίσιο  της έκθεσης, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ , στο Αμφιθέατρο της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας με τραγούδια αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη Μαουτχάουζεν. Κείμενα της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη θα διαβαστούν από τη βουλευτή του Σύριζα Λάρισας και ηθοποιό Άννα Βαγενά.

Διάρκεια έκθεσης:
13 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2015.