ΓΤΤ


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

«Καρμανιόλα» ο δρόμος Βόλου – Αλλης Μεριάς.

Αλίκη Φωτιάδου

«Καρμανιόλα» ο δρόμος 
Βόλου – Αλλης Μεριάς

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των τροχαίων ατυχημάτων στο δρόμο «καρμανιόλα» Βόλος – Άλλη Μεριά - Πορταριά εξαιτίας του δυσπροσπέλαστου του δρόμου. Ακόμα ένα ατύχημα σημειώθηκε χθες τις πρωινές ώρες. Ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγό όχημα είχαν σφοδρή σύγκρουση έξω από το Πρότυπο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το οποίο βρίσκεται εγγύτατα της Εθνικής Οδού, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Υλικές ζημιές στα δύο οχήματα και χυμένα λάδια στο δρόμο είναι ο απολογισμός ης χθεσινής σύγκρουσης που σημειώθηκε στην δημοτική οδό Άλλης Μεριάς. Πρόκειται για ακόμα ένα ατύχημα στο μακρύ κατάλογο των τροχαίων που έχουν σημειωθεί σε αυτό το σημείο του δρόμου.

Συγκεκριμένα ο δήμος Πορταριάς με επιστολές του σε όλες τις αρμόδιες αρχές έχει επισημάνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου για τη διέλευση βαρέων οχημάτων και έχει ζητήσει να απαγορευθεί η προσβασιμότητά τους.

Στο σημείο αυτό της Εθνικής Οδού Βόλου – Άλλης Μεριάς – Πορταριάς υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια θέμα ασφάλειας τόσο των διερχόμενων οδηγών των κινουμένων και στους δυο δρόμους, όσο και όσων αναμένουν στην στάση των υπεραστικών που υπάρχει στο σημείο. Συγκεκριμένα, ο απότομα ανηφορικός δρόμος προς Κατηχώρι, μειώνει αισθητά την ορατότητα για τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο Κατηχώρι και ο απότομα κατηφορικός προς Εθνική Οδό οδηγεί σε δρόμο όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο μάλιστα αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου
«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου παράκαμψη οικισμού Άλλης Μεριάς του Δήμου Πορταριάς» συνολικού προϋπολογισμού 5.474 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί μια χρόνια πληγή της περιοχής.

Ωστόσο αίτημα του δήμου αλλά και του Σώματος είναι έως και την υλοποίηση του έργου -καθώς πρόκειται για ένα μεσοπρόθεσμο έργο- να απαγορευτεί με την κατάλληλη σηματοδότηση η διέλευση βαρέων οχημάτων.

«Η προμελέτη και η μελέτη έως ότου ολοκληρωθούν και είναι ώριμες προς υλοποίηση απαιτούν χρόνο. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να διακινδυνεύουμε τη ζωή των παιδιών και των κατοίκων μέχρι τότε. Είναι αναγκαία, άμεσα, εκτός από την τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών με παλλόμενο φως, στο σημείο αυτό να απαγορευτεί και η διέλευση των βαρέων οχημάτων», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πορταριά Ιωάννης Γκουντέλιας.

«Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από κατοίκους της περιοχής αλλά και από διερχόμενους οδηγούς για την ενοχλητική και άκρως επικίνδυνη διέλευση μέχρι και διπλών σιλοφόρων οχημάτων μέσω της δημοτικής οδού της Άλλης Μεριάς, η οποία αφενός δυσχεραίνει τη μετακίνησή τους και προκαλεί καθυστέρηση και εκνευρισμό, αφετέρου δε μειώνει την ασφάλεια
στη μετακίνηση πεζών και αυτοκινήτων, με σοβαρό ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο ατύχημα», δήλωσε σχετικά ο κ. Κοντορίζος.

Να σημειωθεί πως η δημοτική οδός προς Άλλης Μεριάς διέρχεται εμπρός από το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το Βρεφονηπιακό σταθμό.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η οριοθέτηση του διαδημοτικού ρέματος Επισκοπής. Ο εν λόγω χείμαρρος διέρχεται από τους δήμους Πορταριάς, Ιωλκού και Βόλου και καταλήγει στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Το Σώμα έκρινε αναγκαία την οριοθέτησή του, κάτι το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα της ΝΑΜ, καθώς γίνονται συνεχώς καταπατήσεις, ενώ δεν υπάρχει κοίτη, με αποτέλεσμα όταν βρέχει και κατεβάζει νερά να πλημμυρίζουν οι γύρω κατοικίες.

«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να γίνει, γιατί με την οριοθέτηση θίγονται ιδιοκτήτες και αντιδρούν. Ωστόσο είναι αναγκαίο, γιατί σε μια μεγάλη βροχή η λάσπη και οι φερτές ύλες θα μας πνίξουν», σημείωσε ο κ. Γκουντέλιας. taxydromos.gr