ΓΤΤ


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ελλάς, Ελλήνων... Πλουτοκρατών

Γιώργος Μασσαβέτα

Ελλάς, Ελλήνων... Πλουτοκρατών

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, καιρός να το συνειδητοποιήσετε. Η Ελλάδα κατοικείται κυρίως από... πλουτοκράτες.
Αν δεν το πιστεύετε, να σας παραθέσω το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΚΚΕ για την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία:
Η ΝΔ δεν μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκή πολιτική με καμία αλλαγή στην ηγεσία της ούτε με τη συμμετοχή της βάσης της στην εκλογή της. Ήταν και θα είναι κόμμα της πλουτοκρατίας, όπου συναγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος έχει ικανότητα να την υπηρετήσει καλύτερα από τη θέση της κυβέρνησης.
Παρακολουθώντας στα δελτία ειδήσεων τον εκπρόσωπο Τύπου του Περισσού να απαγγέλλει ανέκφραστος σαν μουμιοποιημένος και με ξύλινη γλώσσα αυτή την “ανάλυση”, δεν είναι να απορείς πώς γίνεται σε συνθήκες τέτοιας κρίσης να μη στρέφεται ο λαός προς την Αριστερά
Διότι δεν υπάρχει λαός πέρα από τα όρια του ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι είναι... πλουτοκράτες,
Γι’ αυτό και όταν ρίχνει τα συνθήματά του με τις ντουντούκες, τα συνοδεύει με την φράση “ο λαός απαιτεί”. Ο λαός, όλως περιέργως και πρωτοτύπως για τα παγκόσμια δεδομένα, είναι... μειοψηφία στη χώρα μας. Είναι οι 517.154 που ψήφισαν το κόμμα τής κ. Παπαρήγα. Ενώ όλοι όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. είναι πλουτοκράτες, που έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν κάθε φορά ποιο από τα δύο αυτά κόμματα θα αναδείξουν ως διαχειριστή, αφού και τα δυο “συναγωνίζονται για το ποιο έχει την ικανότητα να τους υπηρετήσει καλύτερα”.
Με αυτά τα μυαλά, με αυτή την ασέβεια απέναντι σε όσους πήραν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας -και ήταν πάνω από διακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες περισσότεροι από τις ψήφους που πήρε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές- αλλά και στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που ψηφίζουν τα δυο κόμματα... ορντινάντσες της πλουτοκρατίας, καταδικάζεται η Αριστερά να μένει “εκεί στη βήτα εθνική”. Ενώ έπρεπε, τούτη την ώρα, να “βροντάει ο Όλυμπος” από τον ζωντανό της λόγο.
Αντ αυτού “βροντάει” το ξυλόφωνο μιας πολιτικής ανάλυσης που δεν έχει καμιά σχέση με την διαλεκτική. Και μια πρακτική άρνησης κάθε διαλόγου, που παραπέμπει σε μοιραίες εποχές αυτοακρωτηριασμού της Αριστεράς με αποχές. Τι κρίμα.taxydromos.gr