ΓΤΤ


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η αποχή άδειασε το δικαστικό μέγαρο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Άδειο σχεδόν χθες το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, λόγω της αποχής των δικηγόρων όλης της Θεσσαλίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που περιήλθε το μέγαρο, από την έλλειψη συντήρησης. Από το μεσημέρι άδειασε οριστικά λόγω και της τρίωρης στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Φυσικά δίκες δεν έγιναν.
Οι δικηγόροι πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση στο ισόγειο του μεγάρου, όπου και αναφέρθηκαν οι λόγοι της αποχής. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Φίλ. Σαμαράς, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα κάθοδος στην Αθήνα για επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ και τη «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική», για να ασκηθούν πιέσεις, τουλάχιστον για τα άμεσα έργα που χρειάζονται. Ακόμα παραμένει κι ως προοπτική η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της διοίκησης του συλλόγου. Στα χρήζοντα άμεσης λύσης ζητήματα είναι:
- Η πληρωμή των μέχρι τώρα επισκευών - συντηρήσεων των ανελκυστήρων και την αντικατάσταση των υφιστάμενων με καινούριους,
- Η μελέτη, αγορά – τοποθέτηση του συστήματος ασφαλείας στους χώρους εισόδου του μεγάρου, τα οποία συνιστούν απαραίτητους όρους για τη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου.
Ε. Ρ.
eleftheria.gr