ΓΤΤ


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τα τρακτέρ έχουν το λόγο

Τα τρακτέρ έχουν το λόγοΜια δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για τις μετακινήσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο, αφού οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει και ήδη πραγματοποιούν οι αγρότες σε ορισμένα σημεία της Ελλάδας από σήμερα Δευτέρα αναμένεται να δημιουργήσουν ουσιαστικά προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις όσο και στον ανεφοδιασμό των αγορών.

Ήδη το Σαββατοκύριακο μετ' εμποδίων διεξάγονταν οι μετακινήσεις στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στην Εγνατία Οδό, καθώς οι αγρότες είχαν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία. Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου και της Ριτσώνας στο νομό Βοιωτίας, καθώς και στην Αλαμάνα Φθιώτιδας. Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική Λαμίας – Λιβαδειάς. Κλειστή επίσης, είναι  η Εγνατία Οδός Σερρών - Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων στη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα. Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.

Συγκέντρωση τρακτέρ υπάρχει και στο Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στη Νίκαια και στα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Με συγκέντρωση τρακτέρ μπροστά στη Νομαρχία ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού Γρεβενών, ενώ για το μπλόκο της Νίκαιας θα κατευθυνθούν αύριο και τα τρακτέρ των Τρικάλων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Ραντεβού στον κόμβο της Ιτέας δίνουν στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες της Καρδίτσας και από εκεί όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας όπου είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά τους.
«Το Ζάππειο είναι ένας χώρος δημοκρατίας, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο διάλογο», ανέφερε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κα Κατερίνα Μπατζελή, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της χώρας και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής της και για αυτό το λόγο δεν προσπαθεί να το λύσει αποσπασματικά. Στόχος μας είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στην Ελληνική Περιφέρεια».

karditsalive.net