ΓΤΤ


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Εμφανίζονται οι πρώτες «συμμαχίες» και ονόματα για την αιρετή Περιφέρεια

Ξεκίνησε η ονοματολογία σε όλους τους νομούς – Γιατί οι Λαρισαίοι δεν αποκλείεται να στηρίξουν τον νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο παρά τον Βολιώτη κ. Παπατόλια


Του Αποστόλη Ζώη
Αρχίζουν σιγά-σιγά και εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα και οι πρώτες συμμαχίες, σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μέχρι και εν ενεργεία βουλευτών και πιθανώς πρώην υπουργών…
Ονόματα
Όσον αφορά τις «συμμαχίες» πολλοί βλέπουν την πρώτη να δημιουργείται μετά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νομαρχία Καρδίτσας μεταξύ του Νομάρχη Καρδίτσας κ Φώτη Αλεξάκου και του Νομάρχη Μαγνησίας κ Απόστολου Παπατόλια. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της τεχνικής έκθεσης «Διερεύνηση Εφικτότητας Ανάπτυξης Οδικών Διανομαρχιακών Δικτύων Διασύνδεσης Νοτιοδυτικής Θεσσαλίας και Βόρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Νομό Μαγνησίας». Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο πως αν τελικά δεν προχωρήσει η λύση για το κυβερνών κόμμα του βουλευτή Λάρισας κ. Έξαρχου, τότε οι Λαρισαίοι θα στηρίξουν τον νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να «χωνέψουν» αιρετό περιφερειάρχη από το Βόλο με έδρα της περιφέρειας να είναι η Λάρισα.
Τα ονόματα
Πιο αναλυτικά στα ονόματα που ακούγονται και δεν θα έλεγαν όχι αν τελικά τους επέλεγε το κόμμα τους είναι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο νυν νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος στις μέχρι τώρα κινήσεις του που εκτείνονται και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, δείχνει να επιθυμεί σφόδρα μια τέτοια προοπτική. Από το νομό Λάρισας, τα ονόματα που ακούγονται είναι του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λάρισας του κ. Σάπκα, η εμπειρία του κρίνεται ξεχωριστή σε ζητήματα αυτοδιοίκησης όπως και οι γνώσεις του σε θέματα που άπτονται της περιφερειακής ανάπτυξης. Επίσης από το κυβερνών κόμμα κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο νυν περιφερειάρχης κ. Χατζημιχάλης, αν και δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει να τεθεί αιρετός περιφερειάρχης.
Νέα Δημοκρατία
Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής εκπροσώπησης. Από το νομό Λάρισας ακούγεται το όνομα του πρώην βουλευτή κ. Αγοραστού, από το νομό Μαγνησίας το όνομα του κ. Σούρλα, αν και ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια σε αντίθεση με το περιβάλλον του… Στα ονόματα ακούγεται και αυτό τον πρώην υφυπουργού και νυν βουλευτή κ. Νάκου, αν και κάποιοι θέλουν να ενδιαφέρεται και το διευρυμένο και μεγάλο σε εύρος δήμο Βόλου… Πάντως το όνομα του κ. Νάκου το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται όλο και πιο έντονα και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τέλος τι θα πράξει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών… Επίσης από το νομό Λάρισας στην προοπτική αυτή εντάσσεται και το όνομα του νυν νομάρχη Λάρισας κ. Κατσαρού, αν και οι κινήσεις του θεωρούνται «μουδιασμένες» προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν το επιθυμεί…
Μέσα σε όλα αυτά τα ονόματα ξεχωριστή θέση κατέχει αυτό του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, ο οποίος ήταν από τους λίγους που στήριξαν ανοικτά την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Βλαχογιάννης αν το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία μετά και την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον κ. Σαμαρά. Μια απόφαση που δεν έχει πάρει ακόμα ο νομάρχης Τρικάλων, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει το προσεχές διάστημα. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν αν τελικά ο κ. Σαμαράς τον επιλέξει για αιρετό περιφερειάρχη ο κ. Βλαχογιάννης αναμένεται να πει το ναι.
Γεωγραφικά;
Ωστόσο όπως πληροφορηθήκαμε στα επιτελεία των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν γεωγραφικά… Δηλαδή να επιλεγεί υποψήφιος για το κάθε κόμμα από διαφορετική περιοχή, ανάλογα τι πα προκύπτει από τις κατά τόπους δημοσκοπήσεις. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα, με την επίσημη ανακοίνωση της αιρετής περιφέρειας, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο των υποψηφιοτήτων καθώς το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι αρκετά μικρό.
Η ΕΡΕΥΝΑ 03 Φεβρουαρίου 2010, αρ. φύλλου 15419,   σελίδα 8