|
&ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Του Βαγγέλη Γκιάτα
Πλήθος κόσμου, που παρά το τσουχτερό κρύο, βγήκε στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμπάκας, υποδέχθηκε τον απρόσμενο πανάρχαιο επισκέπτη που σκιάζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Καλαμπάκας.
Εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, απλοί άνθρωποι, αλλά και πλήθος επισκεπτών που άρχισαν να φτάνουν στην περιοχή, προκειμένου να περάσουν το τριήμερο της αποκριάς, κατέβηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Δημαρχείου προκειμένου να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για την υποδοχή του πανάρχαιου ταξιδιώτη.
Και πράγματι ο πανάρχαιος επισκέπτης στις 7.30 το βράδυ εθεάθη να διασχίζει την οδό Τρικάλων και αργά-αργά να πλησιάζει το χώρο της υποδοχής στην πλατεία μπροστά απ’ το δημαρχείο.
Ποιος ήταν ο πανάρχαιος επισκέπτης;
Μία πανάρχαια τριήρης που σηματοδοτεί την ισχύ των αρχαίων Ελλήνων στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου.
Το είδος του πολεμικού πλοίου που μεγαλούργησε στην μάχη της Σαλαμίνας, που μετέφερε τον Ιάσωνα από την αρχαία Ιωλκό στην Αρχαία Κολχίδα.
Το εμβληματικό αυτό πλοίο των αρχαίων ελλήνων ετέθη επικεφαλής των εκδηλώσεων της αποκριάς δίνοντας τη δυνατότητα, παράλληλα με τα δρώμενα του λαϊκού μας πολιτισμού, να μάθουμε την ιστορία μας κάτι που αποτελεί κεντρικό στόχο της διοργάνωσης.
Στους παρευρισκόμενους τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ξεδίπλωσαν άγνωστα στους περισσότερους ιστορικά στοιχεία τα οποία και θα αποτελέσουν ισχυρά εφόδια στο παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού όπου οι δηλώσεις συμμετοχής έσπασαν ρεκόρ.
Πάντως η τριήρης τοποθετήθηκε στην πλατεία δημαρχείου περιμένοντας τους επισκέπτες να την επισκεφθούν και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το παιχνίδι του κυνηγημένου θησαυρού.
Οι γρίφοι και όλα τα στοιχεία που συνδέονται με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού έχουν δοθεί και δίνονται καθημερινά από την οργανωτική επιτροπή και εκείνο που απομένει είναι η μελέτη που θα οδηγήσει στο σημείο όπου είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Η ΕΡΕΥΝΑ 11 Φεβρουαρίου 2010, αρ. φύλλου 15426, σελίδα 28 | |