Τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατέσχεσαν Οικονομικοί Επιθεωρητές σε έφοδο την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο και το σπίτι του διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Βόλο, ξεσκονίζουν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου και της ανίχνευσης κάθε «ηλεκτρονικού αποτυπώματος» αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φέρεται να δίνει μεγάλη έμφαση στην υπόθεση.
«Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται εξονυχιστικά», δήλωσε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για τα φορολογικά Δημ. Γεωργακόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Τ» το περασμένο Σάββατο για την έφοδο Οικονομικών Επιθεωρητών στην Κτηματική Υπηρεσία Βόλου.
Με χθεσινές δηλώσεις στον «Τ» ο κ. Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος στην Κτηματική Υπηρεσία, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις το επόμενο βήμα των ερευνών θα αποτελεί υποβολή αιτήματος για την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Κτηματική Υπηρεσία Βόλου –ήταν στοχευμένος στα αρχεία που κρατούσε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου του ο επί 20ετία διευθυντής της υπηρεσίας- προκάλεσαν τρεις καταγγελίες, δύο ανώνυμες και μία επώνυμη.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε ο εξ αρχής ο «Τ» -τις οποίες επιχείρησε να διαψεύσει ο διευθυντής της Κτηματικής, όταν ρωτήθηκε σχετικά- ότι έφοδος εκτός από το γραφείο του στην υπηρεσία έγινε και στην οικία του διευθυντή.
Από το γραφείο του διευθυντή στην υπηρεσία κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και αποθηκευμένα αρχεία σε ηλεκτρονικούς δίσκους «stick» κατέσχεσε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών από την οικία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούσαν σε ακίνητα στις Αλυκές και τα Καλά Νερά, για τα οποία ενώ είχαν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης και οι υποθέσεις είχαν τελεσιδικήσει, οι αποφάσεις δεν εκτελέστηκαν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο βιβλίο πρωτοκόλλων κατεδάφισης της υπηρεσίας ενεγράφη πριν από μία οκταετία υπόθεση κατεδάφισης κτίσματος που κρίθηκε παράνομο στις Αλυκές. Τα οκτώ χρόνια παρήλθαν με το πρωτόκολλο κατεδάφισης να... αγνοείται, ενώ τελευταία επέστρεψε ως εγγραφή στο ίδιο βιβλίο της υπηρεσίας.
Εκτός από τις καταγγελίες, «ψύλλοι στα αυτιά» του υπουργείου Οικονομικών ενδέχεται να έβαλαν οι χειρισμοί της υπηρεσίας γύρω από μεγάλες υποθέσεις που κλήθηκε να διεκπεραιώσει.
«Τα στοιχεία της υπόθεσης εξετάζονται εξονυχιστικά από την Ασφάλεια. Αναμένουμε τα αποτελέσματα, ώστε να κινηθούμε ανάλογα», δήλωσε στον «Τ» ο κ. Γεωργακόπουλος.
Το σύνολο του υλικού που κατασχέθηκε από το γραφείο και την οικία του διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Βόλου έχουν αποσταλεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας στην Αθήνα.
Οι έρευνες επικεντρώνονται στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τους ειδικούς να ανιχνεύουν κάθε «αποτύπωμα».
Ο διευθυντής της Κτηματικής Δημ. Ευθυμίου, ερωτηθείς πριν από το δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου, επιβεβαίωσε την έφοδο των Επιθεωρητών και την κατάσχεση ηλεκτρονικών αρχείων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι κανένας άλλος υπολογιστής, πέραν του προσωπικού του στο γραφείο, δεν κατασχέθηκε, σχολιάζοντας: «Ο υπολογιστής μου πάντως δεν είχε κανένα αρχείο, καθώς ελάχιστα τον χρησιμοποιούσα», ενώ είχε χαρακτηρίσει ανακριβείς τις πληροφορίες για κατάσχεση ηλεκτρονικού υλικού και στο σπίτι του.
Στο «Βηματοδότη»
Στο μεταξύ σχόλιο για την υπόθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας φιλοξένησε «Το Βήμα» της Κυριακής στη στήλη του «Βηματοδότη».
Το σχόλιο αναφέρει: «O γενικός γραμματέας (αλλά ουσιαστικά υφυπουργός) Οικονομικών, αρμόδιος για τα φορολογικά, κ. Δ.Γεωργακόπουλος, έχει επιστρατευθεί στο κυβερνητικό σαφάρι κατά της ανομίας. Και πού θα βρει κανείς περισσότερη ανομία παρά μέσα στο κράτος;
Μου λένε ότι ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε εντολή στους κομάντο του ΣΔΟΕ να εισβάλουν στο γραφείο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) στο Βόλο. Οι κομάντο κατέσχεσαν έγγραφα και υπολογιστές. Δεν ξέρω τι βρήκαν, αλλά εικάζω ότι κάτι θα προκύψει σύντομα, καθώς η κυβέρνηση έχει μεγάλη ανάγκη να δώσει παραδείγματα τιμωρίας».
Συντάκτης: Βάσω Σαμακοβλή
taxydromos.gr