ΓΤΤ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στο ΤΕΙ Λάρισας ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Γιάννης Σάπκας


Στο ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκε σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Γιάννης Σάπκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του. Ο κ. Σάπκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Κόκκορα, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές των ΤΕΙ. Τον επικεφαλής της παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΠ ΤΕΙ/Λ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σούλτης.

Εποικοδομητική και άκρως αναγκαία χαρακτήρισε τη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων. Αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του ΤΕΙ για την πόλη, και την ζωτικό ρόλο που παίζει το ίδρυμα στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Σημαντικός χαρακτηρίστηκε από τον κ. Σάπκα ο ρόλος του ΤΕΙ ιστορικά για την ανάδειξη της πόλης σε αστικό κέντρο, ένα ίδρυμα, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της πόλης, από άποψη προϋπολογισμού, μετά το Δήμο.


Ο κ. Κόκκορας εξέφρασε την έντονη ανησυχία και προβληματισμό όλων των εργαζομένων του ΤΕΙ για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα και ιδιαίτερα των ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων ενώ ανέφερε και τους προβληματισμούς του για τη συνεργασία με το δήμο. Συζητήθηκαν θέματα ουσιαστικής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του ΤΕΙ, προς όφελος της πόλης ώστε το ΤΕΙ να αποτελεί πραγματικό ζωτικό κομμάτι της και όχι να αντιμετωπίζεται σαν «ξένο σώμα». Ως παράδειγμα, ο κ. Σάπκας ανέφερε την πρόταση της παράταξής του, η οποία είχε εκφραστεί και σε συνάντηση με τον Γ. Γ. Αθλητισμού, να αξιοποιηθούν εκτάσεις του ΤΕΙ για την κατασκευή του Μεσογειακού χωριού, ώστε μετά τους Αγώνες να παραδοθούν στο ίδρυμα και να μπορούν να αξιοποιηθούν ως σύγχρονες φοιτητικές εστίες, όπως έγινε  και στη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα.

«Η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων πρέπει να έχει ως γνώμονα τα έργα ουσίας και το όφελος για την πόλη και όχι τον εύκολο εντυπωσιασμό ούτε βέβαια την αντιπαροχή των δημοτικών εκτάσεων προς εξυπηρέτηση μεμονωμένων συμφερόντων» τόνισε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις». Το θέμα της συνεργασίας με τον δήμο, άλλωστε,  αποτέλεσε σημαντική αναφορά εκ μέρους όχι μόνο του προέδρου του ΤΕΙ αλλά και των λοιπών εργαζόμενων στο Ίδρυμα, ενώ όλοι χαρακτήρισαν τη μέχρι τώρα συνεργασία, αποσπασματική, ελλιπή έως και αδιάφορη.  

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκε ότι σκοπεύει το ΤΕΙ να αποτελέσει μια από τις άμεσες προτεραιότητες για το νέο Δήμο και για στενή συνεργασία με το Ίδρυμα, κάτι που άλλωστε, όπως τόνισε, με τέσσερις υποψηφίους από το ΤΕΙ στο συνδυασμό του, είναι αδύνατο  να μη συμβεί.

Στη συνέχεια ο κ. Σάπκας επισκέφθηκε όλες της σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας, τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ και το κυλικείο των φοιτητών, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και φοιτητές και άκουσε τους προβληματισμούς τους αλλά και δέχθηκε με χαρά τις ευχές για νικηφόρα πορεία στις εκλογές του Νοεμβρίου.