ΓΤΤ


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Λίγο πριν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Λίγο πριν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
Ανάμικτα συναισθήματα επικρατούσαν στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Βόλου εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων. Το ίδιο σκηνικό και στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων περιφερειαρχών, με την αδρεναλίνη να έχει «χτυπήσει» κόκκινο ειδικά στους δύο βασικούς «μονομάχους», Απόστολο Παπατόλια και Κώστα Αγοραστό.
Στο εκλογικό κέντρο της Δημοκρατικής Συμπολιτείας του Πάνου Σκοτινιώτη η ανακοίνωση της εκτίμησης του exitpoll από την TRT αρχικά προκάλεσε αμηχανία, αν και στη συνέχεια οι συνεργάτες του επιτελείου του υποψηφίου δημάρχου Βόλου υπογράμμιζαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Συμπολιτείας βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα, περιμένοντας τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από τους εκλογικούς αντιπροσώπους. Το προβάδισμα του συνδυασμού σε Νέα Ιωνία και Βόλο είναι γεγονός ότι προκάλεσε ανάταση του κλίματος και ενώ σταδιακά άρχισε να πυκνώνει ο κόσμος στο εκλογικό κέντρο. Περίσσευαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία στο επιτελείο της υποψήφιας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή, ειδικά μόλις καταγράφηκε ότι στο Βόλο η κ. Μακρή συγκέντρωσε ποσοστό υψηλότερο από αυτό που έλαβε η Ν.Δ. στις βουλευτές εκλογές πριν ένα χρόνο.
Προβληματισμός για το γεγονός ότι συνολικά ο «δικομματισμός» κράτησε τις δυνάμεις του σε Βόλο και Περιφέρεια Θεσσαλίας στον πρώτο γύρο επικρατούσε στο επιτελείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά.
Το ίδιο περίπου κλίμα και στο επιτελείο του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Πουλάκη.

Δηλώσεις κομματικών επιτελείων
Αισιόδοξος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα κερδίσουν στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Δήμο Βόλου δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Γιώργος Φώτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Επισήμανε επίσης ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα είναι καθαρά αυτοδιοικητικό και θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς του κ. Απ. Παπατόλια και του Παν. Σκοτινιώτη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους με βάση τα όσα επαγγέλλεται ο Καλλικράτης.
Από την πλευρά του με αφορμή το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης δήλωσε τα εξής: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στο Δήμο Βόλου όσο και στους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι πολίτες ψήφισαν αυτοδιοικητικά και επέλεξαν από την πρώτη Κυριακή τους καλύτερους για να τους εκπροσωπήσουν στην αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στην Περιφέρεια. Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Πιστεύω ότι την επόμενη Κυριακή η καλή αυτή πορεία θα ολοκληρωθεί με την επικράτηση της ΝΔ, της Ζέττας Μακρή στο Δήμο Βόλου, των Δημάρχων που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία στους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους και του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από αύριο ξεκινά μία νέα σελίδα για τη νέα ΝΔ, που από όλη αυτή τη διαδικασία θα βγει πιο ανανεωμένη, αναγεννημένη και με περισσότερη όρεξη για δουλειά και ελπίδα για τον κόσμο.
Η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της και το ΠΑΣΟΚ μείωσε δραματικά τα δικά του. Έπειτα από ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τα σημερινά αποτελέσματα δικαιώνουν την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό.

http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/31414/---.aspx