ΓΤΤ


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αναζητούνται λύσεις για τα εργαστήρια

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Λάππα για τα δύο τμήματα ΤΕΙ




Του Αποστόλη Ζώη
Μοτό: η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να προλάβει πιθανόν δυσάρεστες εξελίξεις
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο για το μέλλον της στέγασης των δύο τμημάτων ΤΕΙ στο νομό μας, ένα θέμα που έχει εξελιχθεί σε σήριαλ χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει δοθεί οριστική λύση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο προϊστάμενοι των τμημάτων ΤΕΙ, και ο αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος. Μπροστά μάλιστα στον Καλλικράτη και στην παιδεία, όπου ακόμα κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι, η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να προλάβει πιθανόν δυσάρεστες εξελίξεις στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, μειώνοντας στο ελάχιστο τα προβλήματα στις υποδομές.
Εργαστήρια
Εκείνο που καίει τη δημοτική αρχή έχει να κάνει με την εξεύρεση χώρων για τα εργαστήρια των δύο τμημάτων. Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Λάππα, εξετάζονται διάφοροι χώροι σε σχολικές μονάδες που είναι ελεύθεροι και μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος, σημείωσε πως πρότεινε στους δύο προϊσταμένους κάποιες λύσεις σε ότι αφορά τη στέγαση των εργαστηρίων. Μεθαύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ένα ραντεβού με τους δυο προϊσταμένους των τμημάτων ενώ θα γίνει και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις. Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Θα πάμε μια βόλτα στο 1ο ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν απενεργοποιημένοι χώροι, χώροι δηλαδή που δε χρησιμοποιούνται σήμερα. Υπάρχει μια αίθουσα ηλιόλουστη διαμπερής, τζαμωτή η οποία είναι 400 μέτρα.Θα δρομολογήσουμε τη λύση της στέγασης των εργαστηρίων προς την κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο υπάρχει και μια ακόμη εσωτερική αίθουσα 600 μέτρων, όπου μπορούμε προσωρινά ή και μόνιμα δεν ξέρω ακόμη να στεγάσουμε τα εργαστήρια των σχολών. Αυτό σε πρώτη φάση, καθώς θα υπάρξει Καλλικράτης και στην εκπαίδευση. Πιστεύω ότι η πρότασή μου είναι μια καλή λύση».

http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=103214.000
Η ΕΡΕΥΝΑ 25 Ιανουαρίου 2011, αρ. φύλλου 15706,   σελίδα 8