ΓΤΤ


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ημερίδα: "Εναλλακτικές καλλιέργειες στη Θεσσαλική πραγματικότητα"

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε/ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας και την Ε.Α.Σ Λάρισας διοργανώνουν στη Λάρισα το Σάββατο 19 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Ε.Α.Σ Λάρισας (Χατζημιχάλη 81) και ώρα 9:30 π.μ. ημερίδα με θέμα :

«Εναλλακτικές καλλιέργειες στη Θεσσαλική πραγματικότητα»

Ακαδημαϊκοί και ερευνητές θα αναλύσουν την καλλιέργεια, την προοπτική και την οικονομική πρόσοδο πληθώρας καλλιεργειών: αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, θερμοκηπιακά κηπευτικά, σμέουρο, μύρτιλο, ρόδι, φιστίκι, φουντούκι, καρύδι, πεκάν, ιπποφαές, κάστανο, τρούφα και στέβια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:30 – 10:00

Προσέλευση – Χαιρετισμοί

10:00 – 10:30

Στέβια: eρευνα στην Ελλάδα, Καλλιέργεια & Προοπτική

Π. Λόλας, σ. Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

10:30 – 11:00

Καλλιέργεια Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών: Δυνατότητες & Προβλήματα

Θ. Κουτσός, τ. Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, Τμήμα Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών

11:00 – 11:30

Δυνατότητες Αξιοποίησης Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών

Δ. Κουρέτας, Καθηγητής, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

11:30 – 12:00

Το θερμοκήπιο ως εναλλακτική πρόταση επιχειρηματικής γεωργίας για τη Θεσσαλία

Κ. Κίττας, Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

12:00 – 12:15

Διάλλειμα

12:15 – 12:45

Δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων οπωροφόρων στη Θεσσαλία:

κράνο, σμέουρο, μύρτιλο & ρόδι

Γ. Νάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

12:45 – 13:15

Ιπποφαές: Ιδιότητες, Χρήσεις & Καλλιέργεια

Π. Λόλας, σ. Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

13:15 – 13:45

Τρούφα, καστανιά και κουκουναριά: Δυναμικές καλλιέργειες για την ορεινή και ημιορεινή Θεσσαλία που μέχρι τώρα παραβλέψαμε

Σ. Διαμαντής, Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών

13:45 – 14:15

Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Πεκάν: προοπτικές & οικονομικότητα

Γ. Νάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

14:15 – 14:30

ΣΥΖΗΤΗΣΗ