ΓΤΤ


Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη ο εορτασμός της 101ης επετείου του Κιλελέρ

Αναφορές στη σημερινή κατάσταση.

«Το δυνάμωμα της Ελλάδας είναι το νέο πατριωτικό καθήκον.
Οι αγρότες και ο αγροτικός τομέας αποτελούν την ραχοκοκαλιά του έθνους και της εθνικής οικονομίας.
Η χώρα περιμένει και μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς για να βγει από την κρίση» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης κατά τον εορτασμό της 101ης επετείου από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή κόσμου, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με εκπροσώπους αγροτοσυνδικαλιστικών φορέων να θέτουν τα αιτήματα του κλάδου.

Πολλά αγροτικά ζητήματα (κόστος παραγωγής, έλλειψη υποδομών κ.ά.) έθεσε στην διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισα, Σπύρος Τσικρίκας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους νέους, προκειμένου να γίνει ξανά η γεωργία επιλογή με προοπτική.

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση με άλλοθι την κρίση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό τομέα.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην οποία είναι υποθηκευμένη το 70% της αγροτικής γης, θα δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Έξαρχος, ενώ έδωσαν το παρών αγροτοσυνδικαλιστές και από τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη.


tanea.gr