ΓΤΤ


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ 9-7-2011



Συνεχίζουμε και σήμερα να θέτουμε ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών ζητημάτων και να καταγγέλλουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή.  Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρουμε, εμείς και οι Λαρισαίοι πολίτες, ξεκάθαρες λογικές απαντήσεις, και όχι τις συνήθεις δικαιολογίες τις οποίες ξανακούσαμε πρόσφατα.

Εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παράνομες πινακίδες…
Κατά την προσφιλή τους μέθοδο «…να τους πιάσουμε στον ύπνο», με την οποία εκθέτει και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, έφεραν στο συμβούλιο της Τρίτης 5-7-2011 εκτός ημερήσιας διάταξης,  το θέμα για την ανανέωση της σύμβασης δύο διαφημιστικών πινακίδων MATRIX, οι οποίες βρίσκονται ή μία στην κεντρική πλατεία και η άλλη στην πλατεία Εβραίων. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο το θέμα τελικά αποσύρθηκε,  για να επιστρέψει στη συνέχεια από το «παράθυρο», αφού ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου πέρασε το θέμα τηλεφωνικά σε ένα «έκτακτο» Δημοτικό Συμβούλιο!

Τη διαχείριση αυτών των πινακίδων μέχρι και πέρυσι είχε η ΔΕΤΠΟΛ. Έχουμε καταγγείλει και τότε,
και ετοιμαζόμαστε και πάλι να το κάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι πινακίδες αυτές είναι παράνομες. Είναι παράνομες για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με το νόμο δεν τηρούνται οι απαγορευτικές αποστάσεις όπως είναι οι φωτεινοί σηματοδότες  κλπ . Ακόμα εκείνη στην πλατεία Εβραίων,  η οποία μπήκε εκεί χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός όλων των άλλων είναι παράνομη και γιατί βρίσκεται δίπλα σε χώρο λατρείας (τη συναγωγή), όπως ακριβώς λέει ο νόμος. Το ενοίκιο για αυτές τις πινακίδες είναι περίπου 1800 ευρώ το χρόνο και 5 αυτοκίνητα “Matisse” δώρο (!!!) όταν οι ειδικοί λένε ότι τα έσοδα τους ξεπερνούν τις 100.000 το χρόνο. Γιατί όλη αυτή η σπουδή και όλες αυτές οι έκτακτες κινήσεις κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου;  Έχετε σκεφθεί άραγε  μήπως τα όσα ψιθυρίζονται για συμφέροντα  δεν είναι μόνο κουτσομπολιά;

Ακόμα μια αναβολή για το θέμα της ιδιωτικής πολεοδόμησης της Τερψιθέας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 5/7/2011 ενώ η δημοτική αρχή για το θέμα της αποδέσμευσης των πολύτιμων οικοπέδων σε συνοικίες της πόλης μας, δε δέχτηκε μια μικρή αναβολή που προτείναμε για να βρούμε λύση, το θέμα της ιδιωτικής πολεοδόμησης της Τερψιθέας αναβάλλεται για τέταρτη φορά (πρώτη φορά ήρθε το θέμα αρχές Φεβρουαρίου). Η παράταξή μας σήκωσε εγκαίρως,  όχι αυτό καθεαυτό το θέμα της ιδιωτικής πολεοδόμησης,  που στο κάτω-κάτω αφορά μια επιχειρηματική πρωτοβουλία, αλλά το απαράδεκτο γεγονός της μη ύπαρξης πολεοδομικού σχεδίου σε έναν από τους πολυτιμότερους οικισμούς του δήμου μας. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να χτίσουν. Αλήθεια κύριε δήμαρχε δεν οφείλατε να δώσετε στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες της Τερψιθέας  μια πειστική απάντηση γιατί αναβάλλατε τέσσερις φορές το θέμα; Μήπως ψάχνετε μέρα να το περάσετε αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα; Κάντε ένα Συμβούλιο 14 Αυγούστου ίσως τα καταφέρετε!!!

Και το δάνειο…..
Ο δήμαρχος δια του τύπου και των μέσων φρόντισε να «ηρωοποιήσει» την πράξη του να πάρει δάνειο για να πληρώσει οφειλέτες και εργολάβους, εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης. Έχει όμως πραγματικό ενδιαφέρον να μπορούσαν να ρίξουν οι συμπολίτες μας μια ματιά στην λίστα των οφειλών. Ο κ. Σάπκας το είπε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «…καταλαβαίνω να πάρετε δάνειο για την αποπληρωμή σημαντικών και αναγκαίων έργων, αλλά το να παίρνετε δάνειο για τις σημαιούλες και τις εκδηλώσεις των Μεσογειακών αγώνων είναι ευτελισμός…, και συμπεριλαμβάνετε ακόμα και τα πυροτεχνήματα και τις προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις και πάει λέγοντας…».