ΓΤΤ


Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φίλιππος Σαχινίδης - Υπουργός Οικονομικών - Υποψήφιος Βουλευτής ν.Λάρισας ΠΑΣΟΚ

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 -1994, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο UMIST του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως οικονομολόγος αναλυτής στην Εθνική Τράπεζα και ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών» του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών με την αρμοδιότητα του επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών. Το Μάρτιο του 2012 ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών.

Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο, με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό τύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει ένα γιο το Δημήτρη, φοιτητή Νομικής.