ΓΤΤ


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

"Ρόδη Κράτσα: Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα. Πηγή δημιουργίας οι γυναίκες."

http://www.emprosnet.gr/sites/default/files/kratsa.jpg 

«Στόχευση στους παραγωγικούς και εξωστρεφείς  τομείς, καινοτομία και συνεχής εκπαίδευση είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανάκαμψη και την αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα συμμετέχοντας σε εκδήλωση στο Βόλο που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα».
 
Η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού που πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εξελισσόμενης αγοράς εργασίας αλλά και τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που διαφαίνονται στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
 
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη των γυναικών και να αξιοποιήσουμε  τις υποστηρικτικές στρατηγικές,  όπως το παρουσιαζόμενο πρόγραμμα» ανέφερε η κα Κράτσα.
 
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για τις νέες ευνοϊκές συνθήκες και ευκαιρίες που διαφαίνονται από τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, τις μεταρρυθμίσεις στο επενδυτικό πλαίσιο και το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις  μικρές επιχειρήσεις και την κοινωνική οικονομία.
 
«Το νέο ΕΣΠΑ έχει λιγότερους πόρους από το προηγούμενο αλλά είναι πιο εύχρηστο και ιδιαίτερα στοχευμένο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τη χώρα μας παρέχει συγχρηματοδότηση έως και 95% σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ στις δραστηριότητες κοινωνικών φορέων έως και 100%», κατέληξε η κα Κράτσα.