ΓΤΤ


Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Στη Μαραθέα ο Στέλιος Αναστασόπουλος



Στην Μαραθέα βρέθηκε τη  Δευτέρα 07/04, κλιμάκιο της παράταξης «Δρόμος ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγύης, της οικολογίας» ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Στέλιος Αναστασόπουλος. Η επίσκεψη στο χωριό έγινε με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν  μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση της προηγούμενης νύχτας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Κόρδας και της Μαραθέας.

Ο κ. Αναστασόπουλος ενημερώθηκε απ’ τους κατοίκους ότι το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως σιτηρών και τριφυλλιού, καθώς και, ενδεχομένως, σε αμπέλια που διατηρούν οι κάτοικοι μέσα στο χωριό. Το χαλάζι είχε μέγεθος ρεβιθιού και ήταν τόσο μεγάλης έντασης  που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τα χωράφια πλημμύρισαν και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.
Οι αγρότες της περιοχής  ανέφεραν στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη ότι ενημέρωσαν αμέσως τους αρμόδιους φορείς και ζήτησαν από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να γίνει εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς. Ο Κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι «θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της αποκατάστασης των ζημιών και την ταχύτητα με την οποία θα αντιδράσουν στο πρόβλημα οι αρμόδιες αρχές. Ένα πρόβλημα που για τους ντόπιους αγρότες έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μνημονιακή πολιτική με την έλλειψη ρευστού, το υψηλό κόστος παραγωγής, τα απειλητικά χρέη στην ιδιωτική πλέον ΑΤΕ  (νυν Πειραιώς)  και την πρόσφατη φοροεπιδρομή.
Τον κ. Αναστασόπουλο συνόδεψαν στην επίσκεψή του στη Μαραθέα τα στελέχη της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Κ. Καντερές, Αλ. Μπανάσιου και Δ. Σιωρόπουλος.