ΓΤΤ


Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η Άντα Πουλτσίδη με τη Συμμαχία υπέρ των πολιτών του Κώστα Αγοραστού



 Άντα Πουλτσίδη: Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές φυσιογνωμίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλευρό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Η Άντα Πουλτσίδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Πατέρας της είναι ο Τάσος Πουλτσίδης, ορθοπεδικός χειρουργός με έντονη ανάμειξη στα κοινά από τις Νέες Καρυές Λάρισας και μητέρα της η Πηνελόπη Πουλτσίδη το γένος Μπουλασίκη από τον Αγ. Γεώργιο Λάρισας. Τελείωσε την ιατρική σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική και στις  μεταμοσχεύσεις οργάνων  στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μετά το
πέρας της ειδικότητας  εξειδικεύτηκε για  2 χρόνια στη χειρουργική μαστού  και ενδοκρινών αδένων στο νοσοκομείο Addenbrookes’στο Cambridge της Αγγλίας. Είναι διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και λέκτορας γενικής χειρουργικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στο μαστό. Εργάζεται από το 2001 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας αρχικά ως επιμελήτρια και από το 2009 μέχρι σήμερα ως λέκτορας. Από το 2006 έως σήμερα εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία (εκπαιδεύτρια  ATLS). Είναι  μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών, όπως της Ελληνικής εταιρείας γενικής χειρουργικής, της Ελληνικής εταιρίας χειρουργικής του μαστού, της Ελληνικής εταιρείας καρκίνου του μαστού και άλλων. Έχει έντονη επιστημονική δράση με συμμετοχές και ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα  όσο και στο εξωτερικό , καθώς επίσης και με εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά. Είναι έντονα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ενημέρωσης του πληθυσμού για την υγεία και ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού και αυτό αποδεικνύει η συμμετοχή της σε δράσεις που αφορούν ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης.
Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Ψιάχα, διπλωμάτη.