Την κάλυψη των μεγάλων κενών γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, που αναφέρονται εκτενώς σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Vima.gr (30-7-2014), ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς.
Στην αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι στο Νομό Μαγνησίας οι ελλείψεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, σε μια καλοκαιρινή περίοδο που ο πληθυσμός αυξάνεται
κατά πολύ λόγω του τουρισμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στο Νοσοκομείο Βόλου δεν λειτουργούν Πνευμονολογική Κλινική, Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας, ο Αξονικός Τομογράφος, ενώ δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος. Στα εργαστήρια του νοσοκομείου παραμένουν οι μισοί γιατροί. Στην Αιμοδοσία - Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας βρίσκονται μόνο ένας αιματολόγος και ένας επικουρικός, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Παιδιατρικό από τους 16 ειδικούς παιδιάτρους στον Νομό Μαγνησίας έμειναν μόνο δύο στο νοσοκομείο και ένας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Αντίστοιχα και στο Ψυχιατρικό από έξι ειδικούς ψυχιάτρους έμεινε μόνο ένας, ενώ στο ΩΡΛ από πέντε ειδικούς έμεινε μόνον ένας (αποχωρούν οι δύο επικουρικοί). Ίδια κατάσταση και στο Οφθαλμολογικό, καθώς από πέντε ειδικούς έμεινε ένας (αποχωρεί ένας επικουρικός) αλλά και στο Μικροβιολογικό - Βιοπαθολογίας, αφού από τους τέσσερις ειδικούς έμειναν οι δύο. Στο Γαστρεντερολογικό εργάζονται μόνο δύο επικουρικοί, εκ των οποίων ο ένας αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Νευροχειρουργικό υπάρχουν δύο ειδικοί γιατροί.»
Ο κ. Μουτσινάς ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να στέλνει τους οικονομικά εξουθενωμένους πολίτες στην ιδιωτική υγεία πληρώνοντας σημαντικά ποσά από την τσέπη τους και αντί των συνηθισμένων εξαγγελιών και των ψεύτικων υποσχέσεων, να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία γενικότερα.
Η εφαρμογή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, η ηλεκτρονική κάρτα υγείας, η online ηλεκτρονική διασύνδεση, η παρακολούθηση των υπηρεσιών υγείας, ο εκσυγχρονισμός του εθνικού συστήματος υγείας, κ.λ.π. πρέπει να γίνουν άμεσα για να πετύχουμε ποιοτικότερη και καλύτερη περίθαλψη των ασθενών.