ΓΤΤ


Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Η ΔΕΗ έγινε εργαλείο της ανάλγητης Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου


Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου εφαρμόζοντας τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αύξησαν τα τελευταία πέντε χρόνια στα νοικοκυριά υπέρογκες τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτές οι αυξήσεις έρχονται να προστεθούν στην εξαθλίωση που επέβαλαν με τη φοροληστεία των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών αλλά και με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Είναι αυτός ο συνδυασμός που προκάλεσε δραματική αύξηση του αριθμού των συμπολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις μνημονιακές απαιτήσεις όπως είναι η συνεπής πληρωμή λογαριασμών. Έτσι, η ΔΕΗ χωρίς να αναγνωρίζει τη σημερινή τραγική κοινωνική πραγματικότητα και λειτουργώντας ως εργαλείο της ανάλγητης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προβαίνει, καθημερινά πλέον, σε μαζικές διακοπές της ρευματοδότησης λαϊκών νοικοκυριών και στο νομό Καρδίτσας. Νοικοκυριών που προφανώς αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Και μάλιστα σε ανθρώπους ηλικιωμένους αλλά και νεότερους που πέρα από τα οικονομικά ζητήματα αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία, καρδιαναπνευστικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις κα).

Τελευταίο κρούσμα διαπιστώθηκε σε χωριό του δ. Καρδίτσας (Δ.Ε Καλλιφωνίου) όπου συνεργείο της ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, εδώ και 1 μήνα, σε συμπολίτη μας που μένει μόνος του, με αναπηρία 67% και ζει αποκλειστικά από την αναπηρική του σύνταξη. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο νομό μας.
Η αδιαφορία, η γραφειοκρατία φορέων όπως η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ, αλλά κυρίως η ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός καταστροφικού οικονομικού προγράμματος πρέπει να σταματήσει τώρα!
Είναι θέμα, κυριολεκτικά πλέον, ζωής και θανάτου.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι κανείς δεν θέλει να θρηνήσουμε θύματα και στο νόμο μας όπως έγινε πρόσφατα στα Χανιά με την άτυχη γυναίκα που είχε χρόνια παραπληγία και της έκοψαν το νήμα της ζωής μέσα σε μια ώρα. Κανείς δεν θέλει ένα τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ συνυπεύθυνο στην εξαθλίωση και την απανθρωπιά