ΓΤΤ


Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Τα ονόματα των 45 τυχερών για την κομποστοποίηση

Οι 45 τυχεροί της κλήρωσης του Δήμου ΚαρδίτσαςΤην κλήρωση των 45 αιτήσεων - από τις 97 που υποβλήθηκαν συνολικά από 12-4-2010 έως 30-4-2010 στο Γραφείο Πρωτοκόλλου έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος- έκαναν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτ. Αντωνίου και Απ. Καπράνας παρουσία και πολλών δημοτών.

Όσοι κληρώθηκαν θα μπορούν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου να παραλαμβάνουν τους κάδους οικιακής κομποστοποίησης από το Αμαξοστάσιο του Δήμου επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε τα εξής:

«Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών και των ενεργειών του Δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Να θυμίσω πως εδώ και καιρό όλα τα απορρίμματα συλλέγονται και μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ, ο Δήμος Καρδίτσας πρώτος σε όλη τη Θεσσαλία ενέταξε στο ΕΣΠΑ την αποκατάσταση και του τελευταίου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είναι αρμόδια για τη συλλογή των απορριμμάτων σε άλλους πέντε Δήμους, η ανακύκλωση συνεχώς διευρύνεται και σε νέα υλικά, ενώ προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού της Καρδίτσας.

Θεωρούμε βέβαια, πως για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτούνται ευρύτερες δράσεις σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο που δεν έχουν σχέση μόνο με τα απορρίμματα, αλλά με την ενέργεια και βέβαια, με τη διαχείριση των υδατικών πόρων που είναι μείζον ζήτημα για την Δυτική Θεσσαλίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρα και του Δήμου Καρδίτσας, μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός.

Η κομποστοποίηση, είναι ένας πρότυπος τρόπος διαχείρισης των οικιακών οργανικών απορριμμάτων, που όμως έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και πολλαπλά οφέλη, καθώς μειώνει σημαντικά τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, άρα συρρικνώνεται αντίστοιχα και το κόστος συλλογής, μεταφοράς και ταφής των απορριμμάτων και ταυτόχρονα, παρατείνεται ο χρόνος ζωής των ΧΥΤΑ. Παράλληλα, το κάθε νοικοκυριό αποκτά κομπόστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτης τάξεως λίπασμα για τη φύτευση φυτών και λουλουδιών.

Θέλω να καλέσω όλους τους συνδημότες μας να ενισχύσουν με την ενεργό συμμετοχή τους αυτή τη νέα προσπάθεια.»

Τα 45 ονόματα που κληρώθηκαν είναι:

Αλεξανδρή Παναγιώτα
Βαρσάμης Βησσάριος
Βασιλόπουλος Γεώργιος
Γαρίτου Παρασκευή
Γιαννακοπούλου Δέσποινα
Γιαννουλάκη Παρασκευή
Γκάτσης Αριστείδης
Γκιούρης Σωτήριος
Γκουντούμα Ελισσάβετ
Ζάρρας Χρήστος
Ζιώγα Παρασκευή
Καντέλας Στυλιανός
Καραγιάννη Αλίκη
Καρέτσου Μαρία
Κορκοτζέλος Φώτιος
Κουκούλης Αθανάσιος
Κουνέλης Ιωάννης
Κουρκάκη Σταυρούλα
Κουρκάκης Βασίλειος
Λιάπης Χρήστος
Μανασής Ξενοφών
Μαρκούτη Σταυρούλα
Ματζιάρας Χριστόφορος
Μηλίτσης Βασίλειος
Μπαλογιάννη Αγάπη
Μπολτσή Ουρανία
Νάτσης Ηλίας
Νικολαϊδης Ιωάννης
Νταντάμη Αρετή
ΠΑΞΕΚ Α.Ε. HOTEL KIERION
Παππάς Σεραφείμ
Παππάς Χριστόφορος
Ράϊκος Βασίλης,
Σδρόλια Ελευθερία
Σδρόλιας Νίκος
Σιώμου Σοφία
Σούφλα Καίτη
Σύψα Λαμπρινή
Τσέργα Πολυξένη
Τσιαμαντάς Αλέξανδρος
Τσιαμούρα Μαρία
Τσίνας Παναγιώτης
Τσιτσιμπίκος Χρυσόστομος
Τσούκης Δημήτριος
Χορμόβα Ελένη

Αναπληρωματική: Δουλγεράκη Μαρίνα

karditsalive.net