ΓΤΤ


Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πότε δημοπρατούνται οδικοί άξονες του νομού λόγω Τεμπών

Η ΕΡΕΥΝΑ παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά όλες τις εργολαβίες




Του Αποστόλη Ζώη
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν σημαντικά έργα για την περιοχή μας, τα οποία εντάσσονται στη συντήρηση εναλλακτικών αξόνων μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω Τεμπών, από τη ΔΕΣΕ. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για πλήρη αποκατάσταση αφορά στην αξιοποίηση των 5,5 εκ ευρώ που δόθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς την Περιφέρεια. Μέρη του προγράμματος αποκατάστασης θα καλυφθούν και από το πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα που θα εκτελέσει το υπουργείο Υποδομών και αφορά την τριετία 2011-2013. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού των 3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε ήδη από το Υπουργείο για την κατασκευή μικρών και μεσαίων έργων με στόχο την αναζωπύρωση της ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια.
Ημερομηνίες
Πιο αναλυτικά όσον αφορά τις ημερομηνίες δημοπράτησης που έχουν οριστεί μέχρι σήμερα για τα έργα της Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας, που καλύπτονται από πιστώσεις του Υπ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., συναφείς με την αυξημένη χρήση του Ε.Ο.Δ. λόγω του προβλήματος των Τεμπών αυτές έχουν ως εξής:
-Συντήρηση-βελτίωση του δυτικού παρακαμπτήριου άξονα στο τμήμα Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά - Είσοδος κόμβου Εγνατίας οδού, 15 Ιουνίου.
-Συντήρηση-βελτίωση του δυτικού παρακαμπτήριου άξονα στο τμήμα Γέφυρα Μουργκάνι-όρια Νομών Τρικάλων, Γρεβενών, 1η Ιουνίου.
-Αντικατάσταση κατεστραμμένων και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων, στις 22 Μαϊου.
-Συντήρηση- βελτίωση κόμβων φωτεινής σηματοδότησης στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων, στις 18 Μαϊου.
-Συντήρηση- βελτίωση οδικού ηλεκτροφωτισμού στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων, στις 18 Μαϊου.
-Συντήρηση πρασίνου στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων, στις 25 Μαϊου.
Πινακίδες
Ακόμα στις ίδιες εργολαβίες προβλέπεται η τοποθέτηση πινακίδων και λοιπών υλικών σήμανσης στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων. Όπως και η διαγράμμιση οδοστρωμάτων στα οδικά τμήματα που ανήκουν στον κεντρικό και τον δυτικό παρακαμπτήριο άξονα, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας μέσω Τεμπών και στα λοιπά οδικά τμήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου των παρακαμπτήριων οδικών αξόνων.

Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Μαΐου 2010, αρ. φύλλου 15498, σελίδα 8