ΓΤΤ


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η κρίση... αδυνατίζει τα γυμναστήρια!

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

*Όλο και περισσότεροι στρέφονται στον υπαίθριο αθλητισμό

Της Νατάσας Πολυγένη

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τα γυμναστήρια. Θύμα της οικονομικής δυσπραγίας, ο κλάδος του γυμναστηρίου φαίνεται να περνά δύσκολες ώρες. Παρά τις χαμηλές τιμές στις συνδρομές και τις προσφορές που γίνονται, αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να λένε «όχι» στο γυμναστήριο. Ακόμη και εάν το πρόβλημα δεν έχει γίνει αισθητό στην τσέπη τους, ο φόβος για το τι πρόκειται να έρθει είναι αρκετός για να τους οδηγήσουν στο να διακόψουν το γυμναστήριο. Με δελεαστικές προσφορές και με όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης αρκετά γυμναστήρια.
Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην πόλη της Λάρισας, παραδέχεται ότι πράγματι έχει σημειωθεί πτώση της κίνησης στο γυμναστήριο αλλά ο ίδιος το αποδίδει κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες και όχι στο οικονομικό. «Ουσιαστικά οι περισσότεροι που αποφασίζουν να διακόψουν το κάνουν όχι γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά γιατί έχουν φοβηθεί με τα όσα ακούνε», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι οι τιμές είναι ήδη χαμηλές και τα περισσότερα γυμναστήρια διαθέτουν άκρως δελεαστικά πακέτα τρίμηνης, εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας.
Βέβαια, στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μια στροφή του κόσμου προς την υπαίθρια άθληση, ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τζόγκινγκ, ποδηλασία και περπάτημα δίπλα στην όχθη του Πηνειού ή στο περιφερειακό δρόμο της Σωκράτους. Προφανώς, το γεγονός ότι αυξάνονται οι οπαδοί της γυμναστικής στο ύπαιθρο οδήγησε και τη δημοτική αρχή στη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου στις όχθες του Πηνειού Ποταμού, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες Λαρισαίους που αθλούνται καθημερινά να διευρύνουν τις δυνατότητες της άθλησής τους. Το υπαίθριο γυμναστήριο περιλαμβάνει μια σειρά οργάνων ενδυνάμωσης των μυών δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλούμενους να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους πέραν της αερόβιας άσκησης. Η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται ότι ενθουσίασε τους αθλούμενους, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που μόλις ολοκληρώσουν το τρέξιμο, κάνουν ένα πέρασμα και από τα όργανα γυμναστικής.
eleftheria.gr