ΓΤΤ


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τελεσίγραφο γονέων για την στέγαση του 5ου Δημοτικού Καλαμπάκας

Απέστειλαν ψήφισμα στους φορείς του νομού συνοδευόμενο από 150 υπογραφές




Του Βαγγέλη Γκιάτα
Έντονη πλέον είναι η αγωνία των γονέων των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας 15 ημέρες πριν την ολοκλήρωση της Σχολικής χρονιάς.
Η αγωνία σχετίζεται με την μη εξεύρεση χώρου στέγασης του σχολείου παρ’ όλες τις μέχρι τώρα ενέργειες.
Φοβούμενοι πλέον και τυχόν ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του σχολείου σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.
Βλέποντας πως ένα χρόνο τώρα όλες οι προσπάθειές τους έχουν πέσει στο κενό αποφάσισαν ως ύστατη ενέργεια την σύνταξη κειμένου (ενεργοποίηση) και αποστολή αυτού σε όλους τους φορείς του Νομού, συνοδευόμενο από υπογραφές. Ήδη το κείμενο έχουν υπογράψει περί του 150 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.
Αυτή η κίνηση θα είναι η τελευταία (ως φαίνεται) πριν την ανάληψη δυναμικών κινητοποιήσεων. Η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Πάντως η περίπτωση εγκατάστασης του σχολείου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Καλαμπάκας έχει βαλτώσει.
«Η λειτουργία του πολύπαθου και πολυσυζητημένου Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2009-2010 είναι πραγματικότητα. Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά αμφιταλαντευόμενοι για τη λειτουργία ή αναστολή του, καταδεικνύοντας ως γονείς, καθώς και τα παιδιά μας ανεξάντλητη υπομονή στη μόνιμη απογευματινή βάρδια μέχρι τέλη του 2009, φιλοξενούμενοι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, με τα όποια συνεπαγόμενα προβλήματα, καθώς και την υποχωρητικότητα για τη στέγαση του Σχολείου μας στον περιορισμένο χώρο του νεόδμητου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Ι. Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης με τον αδιαμόρφωτο αύλιο χώρο του, ευελπιστούσαμε στην εξεύρεση μιας πιο βέλτιστης λύσης από τους αρμόδιους φορείς για τη στέγαση και τη λειτουργία του Σχολείου μας.
Παρ’ όλες τις επαφές, τηλεφωνικές και άμεσες, που έγιναν με πρωτοβουλία μας, με τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, Α΄ βάθμια εκπαίδευση, Υπουργεία, Βουλευτές Νομού, Εκκλησία, όλοι δήλωσαν συμπαράσταση και αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης χωρίς όμως αυτή μέχρι τώρα να εμφανιστεί στον ορίζοντα, Χαριστική βολή αποτέλεσε δήλωση μελών επιτροπής παιδείας του συνεδρίασε στη Νομαρχία αμέσως μετά το Πάσχα ότι αφού δε βρίσκουμε λύση για τη στέγαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, να αναστείλουμε τη λειτουργία του.
ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ KPΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ AMEΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ.
Συμπαραστάτες μας στη βούληση που εξωτερικεύουμε είναι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «Μπόμπας» και «Αη Λιάδες», δηλώνοντάς το τόσο αυτοί όσο και εμείς ενυπόγραφα.
Για το Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Η ΕΡΕΥΝΑ 03 Ιουνίου 2010, αρ. φύλλου 15515,   σελίδα 17