ΓΤΤ


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

SALT



Η Evelyn Salt (Angelina Jolie) είναι πράκτορας της CIA απολύτως σεβαστή από όλους, ακόμη και το αφεντικό της, τον Ted Winter. Ξαφνικά όμως, ένας Ρώσος κατάσκοπος μπαίνει στα γραφεία τους με πρόφαση να προσφέρει μία σημαντική πληροφορία. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην κηδεία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, θα δολοφονηθεί. Το όνομα του δολοφόνου: Evelyn Salt. Ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα για την Salt αλλά και την CIA... Ανησυχώντας για την ασφάλεια του συζύγου της, με τον οποίο δεν μπορεί να επικοινωνήσει, γίνεται φυγάς για να τον βρεί. O Winter αρνείται να αποδεχθεί ότι η Salt είναι κατάσκοπος ή διπλός πράκτορας, αλλά οι πράξεις της αρχίζουν να δημιουργούν αμφιβολίες. Ποιά ακριβώς είναι η Evelyn Salt και τι σχεδιάζει;
Δυνατό σενάριο, με γρήγορες εναλλαγές που δεν αφήνει καθόλου περιθώρια στο κοινό να
καθησυχάσει. Και αν συνδιάσεις την εκρηκτική Angelina Jolie σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, τότε μιλάμε για μιά ταινία που δεν γίνεται να την χάσεις.

Χωρίς 3D, χωρίς μαγικά εφέ και χωρίς φλυαρίες το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό. Αν και οι γυναίκες στην αίθουσα δεν βγήκαν ενθουσιασμένες, θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα στους εραστές της δράσης. Το τέλος αφήνει περιθώρια και για συνέχεια, κι ελπίζω αφού δεν θα ξαναδούμε την Angelina στο Tomb Raider, να την ξαναδούμε στο Salt 2 (που μπορεί να λέγεται και pepper...)
http://grok82.blogspot.com/2010/09/salt.html