ΓΤΤ


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

XAXAKES @ Music Base

Vintage Ήρωες

Οι ξακουστοί Xaxakes μας προσκαλούν σε ένα ξέφρενο ταξίδι ξελογιάσματος το Σάββατο 2 Απριλίου στο Music Base Club της Λάρισας.

Τον πάγο καλούνται να σπάσουν οι συντοπίτες μας, Moonjoures.

Οι ύμνοι του μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος θα συναντηθούν με τις ίδιες τις εικόνες τους σε μια συναυλία που έρχεται να σφραγίσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που βρίσκεται στα χείλη όλων: οι Xaxakes (ξανά) ήρθαν για να μείνουν.

Οι Xaxakes είναι το εκφραστικό όχημα του τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργού Γιάννη Νάστα.

Ο Νάστας έδωσε την πρώτη του συναυλία το 1977 με τους Strawberries, pop-punk σχήμα που, εκτός από δικές του συνθέσεις, ερμήνευε και τραγούδια των Stranglers, Devo, Talking Heads, Clash κ.λπ.

Η ενασχόλησή του με το είδος κράτησε μέχρι το 1983. Το 1991 άρχισε η συνεργασία του με την Ντομινί ενώ, παράλληλα, το συγκρότημα έδινε συναυλίες παρουσιάζοντας μόνο διασκευές από το ρεπερτόριο των Iggy Pop, Lou Reed, David Bowie κ.ά. Το 1993 ξεκίνησαν και οι πρώτες ετοιμασίες για το παρθενικό άλμπουμ τους, ενώ μέχρι το 1995 είχαν οριστικοποιηθεί η μορφή του συγκροτήματος, καθώς και το όνομά του (Xaxakes). Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Hey Mister Όμορφε” κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή. Δύο χρόνια αργότερα, όταν επανεκδόθηκε από νέα ετικέτα, είχε πλέον τίτλο το όνομά τους. Το pop-rock υβρίδιο που καταγραφόταν στη δουλειά τους αυτή παρουσίαζε σαφείς αναφορές στο έργο του Frank Zappa, αναδεικνύοντας μια αυστηρά προσωπική οπτική. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους “Casanova”, το οποίο διακρίνεται από μία αυστηρή και ιδιαίτερη αισθητική που σπανίζει στην εγχώρια δισκογραφία. Το 2001 συμμετέχουν με ένα κομμάτι στο soundtrack της ταινίας “Ο Καλύτερός Μου Φίλος”. Το 2004 κυκλοφορούν το single “Love Me”. Το 2009 οι Xaxakes κάνουν την μεγάλη έκπληξη, επιστρέφουν στη δισκογραφία με το δίσκο “Το Vals Των Ελαφιών”. Ο δίσκος αυτός είναι ένα «βρώμικο» glam rock διαμάντι που θύμισε στους παλιούς γιατί τους αγάπησαν αλλά παράλληλα και έκανε τους νέους να σταματήσουν και να αφουγκραστούν.
Η Λάρισα ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι τους vintage ήρωες της ροκ, τους Xaxakes, για μια ζωντανή εμφάνιση το Σάββατο 2 Απριλίου στο Music Base Club. Στα live τους, οι Xaxakes και ο μαγνητικός frontman τους παρουσιάζουν το πλούσιο, αξέχαστο ρεπερτόριό τους, αλλά και τα instant classics του παρελθόντος, με τη χαρακτηριστική κομψότητα και την ανατρεπτική τους ματιά που τους έκανε ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών.

Το θρυλικό γκρουπ του Γιάννη Νάστα που πρωτοπόρησε στα 90s έκανε μια πολυσυζητημένη επιστροφή στη δισκογραφία με το τελευταίο του άλμπουμ ‘To Valse των Ελαφιών’, και κέρδισε την παρτίδα και πάλι, κηρύσσοντας την έναρξη για νέες εξορμήσεις και αξέχαστες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Οι Xaxakes δεν γεμίζουν γήπεδα, πιθανώς και να το άξιζαν αλλά έχουν αφοσιωμένο και φανατικό κοινό. Θα καταλάβετε σύντομα, ποιος είναι ο λόγος.

MOONJOURES, η cool μπάντα από το L.A. (Λάρισα) σε ρόλο opening act στο show των XAXAKES!

Οι Moonjoures δεν κρύβουν λόγια, κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να παίζουν τη μουσική τους με σεβασμό και αγάπη προς το κοινό όπου και να βρίσκονται. Το μόνο τους μέλημα είναι να παίζουν όπου μπορούν ζωντανά και να διαδίδουν τα κομμάτια τους σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Χωρίς να το σκεφτούν καθόλου, ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο της βραδιάς για το Σάββατο 02 Απριλίου στο Music Base Club της Λάρισας. Δηλώνουν πανέτοιμοι και με χαρά μικρού παιδιού αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το κοινό, να σπάσουν τον πάγο ανάμεσα στη σκηνή και στους θεατές, πριν την εμφάνιση του Γιάννη Νάστα και της παρέας του.

Οι Μoonjoures βρίσκονται μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δουλεύοντας πλέον πάνω σε δικές τους συνθέσεις, απόσταγμα των επιρροών τους και των ακουσμάτων τους από ότι παράγει μουσική από ότι υπάρχει και μας επηρεάζει γύρω μας. Το συγκρότημα αποτελούν ο Γκόλφης Ρεστέμης στην κιθάρα και τα φωνητικά, ο Ξενοφών Στραγαλινός στο μπάσο και ο Γιάννης Σαμαράς στα τύμπανα.
Με προσωπικές μουσικές διαδρομές και επιρροές, γνωρίζοντας ότι μουσική είναι οι απόηχοι της ζωής μας οι Μoonjoures συναντήθηκαν τυχαία κάποιο χειμώνα στην Λάρισα …
Με τον καιρό η μουσική τους απέκτησε το δικό της ύφος ακροβατώντας σε γνώριμες χροιές και σε πιο σύνθετους ήχους. Με διάθεση νωχελική, μελαγχολική και άλλοτε παροτρύνοντας για ένα βήμα πιο πέρα, η μουσική εγκαταλείπει την ζεστασιά της σοφίτας και τριγυρνάει, ψάχνοντας στους δαιδαλώδης διαδρόμους διεξόδους μην γνωρίζοντας πραγματικά εάν η διαδρομή τελειώνει εκεί…
Στην μέχρι σήμερα πορεία τους οι Μoonjoures παρουσιάζουν την δουλειά τους είτε παίζοντας μόνοι στη σκηνή είτε μαζί με μουσικούς που έχουν σημαντική παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος (Stage club, Λάρισα) , ο Παύλος Παυλίδης (Golden apple festival της Καστοριάς) οι Dr. Atomic, οι Phase κ.α.

Παράλληλα με τις εμφανίσεις του, το συγκρότημα ηχογραφεί την πρώτη του προσωπική δουλειά, ευελπιστώντας σε μια ακόμα φωνή όπου κάποιος ίσως κάτι να αφουγκραστεί, ίσως και να ταξιδέψει… … Καλό Ταξίδι λοιπόν…..

infos:

Έισοδος Κοινού: 9:30 μ.μ.

Ώρα Έναρξης: 10:15 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση: 12 €, Ταμείο: 15€

Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Kubrick, ΗΟΒΟ

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση : ALIVE Art Performances


imaginemag.gr