dimotikosymb-3«Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος που δεν βρήκαμε ούτε μια ώριμη μελέτη να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Η κληρονομιά που μας άφησαν οι προκάτοχοί μας σ’ αυτόν τον τομέα είναι μηδενική…», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, κατά την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Σώματος τη Δευτέρα. «Κάνουμε ένα αγώνα δρόμου με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για να καταθέσουμε κι εμείς κάποιες μελέτες», τόνισε ο κ. Πατσιαλής.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Παλαμά, έθεσε και πάλι το ζήτημα του καθαρισμού των περιφερειών της πόλης από τα παλιά μαντριά και τα εγκαταλειμμένα μηχανήματα, καλώντας τους πολίτες να τα απομακρύνουν άμεσα…
Επίσης, το σώμα των δημοτικών συμβούλων ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρ. Βαϊόπουλο για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην κάνει αποδεκτή την ίδρυση
Περιφερειακού Ιατρείου στο Προάστιο (κόστους 200.000 ευρώ), όπως είχε αποφασίσει πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά.
Εκτός ημερησίας διάταξης ήταν και το θέμα που έθεσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά (ΔΗΚΕΠΑ) κα Ντίνα Παπαϊωάννου, η οποία παρουσίασε στο σώμα το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους της ΔΗΚΕΠΑ, όπως αποφάσισε η Διοίκηση της επιχείρησης.
- Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, το σώμα ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή ποσού περίπου 156.000 ευρώ, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων οικονομικού έτους 2011.
- Εγκρίθηκε και παρελήφθη η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Ανέγερση Αποδυτηρίων γηπέδου ποδοσφαίρου» του δήμου Παλαμά.
- Σχετικά με το έργο «Καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου (Νερομάνας) από το ύψος της οδού Κωστή Παλαμά μέχρι τη Ζωαγορά», για το οποίο ζητείτο παράταση εκτέλεσης εργασιών λόγω καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής κατέθεσε την πρόταση να συνεχιστεί ο καθαρισμός της Νερομάνας μέχρι το αθλητικό κέντρο του δήμου. Επίσης, τονίστηκε –σε απάντηση όσων προτείνουν ότι πρέπει να σκεπαστεί η Νερομάνα- ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου πιστεύει πως αυτό δεν πρέπει να γίνει για λόγους αντιπλημμυρικούς.
- Στη συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώην ΝΠΔΔ «Παιδικός Σταθμός δήμου Παλαμά» που αφορά τον απολογισμό οικονομικού έτους 2010 (ισοσκελισμένα έσοδα – έξοδα περί τις 195.000 ευρώ), ενώ αναβλήθηκε η συζήτηση για τον οικονομικό απολογισμό των ΝΠΔΔ «ΚΑΠΗ πρώην δήμου Σελλάνων» (για τα έτη 2007 έως 2010).
- Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση του Συλλόγου Τριτέκνων για μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στα μέλη του.
- Τέλος, έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Σελλάνων, η οποία ζητούσε να εγκατασταθεί ο Οργανισμός σε γραφεία στο κτίριο του Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων του Προαστίου έναντι συμβολικού ενοικίου (100 ευρώ το μήνα επί τέσσερα χρόνια).