ΓΤΤ


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πως έγινε η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού με το ελικόπτερο (βίντεο-δηλώσεις)


Το trikalaola.gr προσπάθησε να συλλέξει όσο γίνεται περισσότερες διασταυρωμένες πληροφορίες, για το πώς έγινε η απόπειρα απόδρασης του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, με το ελικόπτερο να γαζώνεται από τα πυρά των ανδρών της Εξωτερικής Φρουράς και να καθηλώνεται εντός της φυλακής.
Στο βίντεο που ακλουθεί, δηλώσεις στις κάμερες κάνει, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας

Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Τρικάλων κ. Μπάμπης Βασταρούχας και ένας εμπλεκόμενος...

φρουρός στη συμπλοκή (μονταρισμένο βίντεο). Πριν τα μεσάνυχτα ο μηχανικός που τραυματίστηκε στο χέρι από τα πυρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων για περεταίρω νοσηλεία. 

Πως έγινε όλα το σκηνικό της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. Περίπου στις 5 μ.μ. της Κυριακής 24-2-13, εθεάθη από τους Εξωτερικούς Φρουρούς των Φυλακών Τρικάλων, ένα ελικόπτερο προερχόμενο από την κατεύθυνση της Λάρισας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αφού το ελικόπτερο ένα ελιγμό πρώτα πάνω από τις φυλακές, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, άρχισαν να πυροβολούν για κάλυψη προς τους άνδρες της Φρουράς, αλλά και τυφλά πυρά. Πλησιάζοντας το ελικόπτερο προς την πτέρυγα που βρισκόταν ο Παναγιώτης Βλαστός, έριξε μία ανεμόσκαλα. Ο Βλαστός προσπάθησε να ανέβει, ενώ η ανταλλαγή πυρών συνεχιζόταν, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η σκάλα σκάλωσε στα συρματοπλέγματα της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών. Στη συνέχεια αφού η ανεμόσκαλα απελευθερώθηκε και ο Βλαστός ξαναπροσπάθησε μέσα στον καταιγισμό των πυρών, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, πέφτοντας από αυτή, χτυπώντας πάνω στον τοίχο. Όμως, από τα πυρά των Φρουρών, το ελικόπτερο χτυπήθηκε πολλές φορές, με αποτέλεσμα ο χειριστής να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο σύστημα κατεύθυνσης και να αναγκαστεί να το προσγειώσει εντός του χώρου της Φυλακής, στο χώρο του παρκινγκ των αυτοκινήτων. Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε και στο έδαφος. Πληροφορίες κάνουν λόγω πως ο μοναχικός που χτυπήθηκε στο αριστερό του χέρι από τα πυρά, απωθήθηκε βιαία από το ελικόπτερο από έναν από τους κακοποιούς. Να σημειωθεί πως πυρά προς το ελικόπτερο εκτόξευαν και οι άνδρες της ΟΠΚΕ που ήταν απ΄ έξω από την Φυλακή. Τους κακοποιούς και το πλήρωμα του ελικοπτέρου κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν οι άνδρες της Φρουράς και στη συνέχεια μέσα στην Φυλακή μπήκαν και οι άνδρες της ΟΠΚΕ για να ολοκληρωθεί η σύλληψη. Από την «μάχη» τραυματίστηκε μόνον ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό του χέρι. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο 4 συνολικά άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για 5 άτομα.
Να σημειωθεί πως υπήρχε η πληροφορία για επικείμενη απόδραση στις Φυλακές Τρικάλων.
Δείτε στο βίντεο του trikalaola.gr πως περιγράφουν της απόπειρα απόδρασης.