ΓΤΤ


Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Συνελήφθησαν 5 άτομα για κλοπές σε Λάρισα και Ημαθία



Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα που έλαβαν χώρα στη Λάρισα και την Ημαθία

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ως δράστες των αδικημάτων

Από τον περασμένο Ιούνιο έως και σήμερα, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, ένα χρηματοκιβώτιο από πρατήριο υγρών καυσίμων, ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά από οικία, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο     

Συνελήφθησαν, σήμερα (13-01-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες και το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)
σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.   


Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πέντε συλληφθέντες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από σημείο της πόλης και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (3.520) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (575) ευρώ από το συρτάρι της ταμιακής μηχανής.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο από τους δράστες, ηλικίας 31 και 24 ετών, κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε σημείο της Π.Α.Θ.Ε. κοντινό στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου τέλεσαν την κλοπή, να κινούνται με όχημα ιδιοκτησίας του πρώτου που κατασχέθηκε, έμφορτο με διαρρηκτικά εργαλεία (ηλεκτρικός τροχός, κλειδιά κ.α.), και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τα περαιτέρω.

Το αφαιρεθέν χρηματοκιβώτιο βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε εγκαταλελειμμένη ακατοίκητη οικία όπου το είχαν επιμελώς αποκρύψει οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των (584,04) ευρώ που επίσης αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου. 

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της κλοπής βρέθηκε αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) σε σημείο της πόλης όπου το εγκατέλειψαν οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2014 έως και σήμερα, οι συλληφθέντες διέπραξαν άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα και την Ημαθία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και συγκεκριμένα:

·         την (28/29-06-2014) στη Λάρισα, διέρρηξαν οικία 45χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά που στη συνέχεια τα πούλησαν σε άτομο αγνώστων προς το παρόν στοιχείων,
·         την (16/17-12-2014) σε περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξαν παντοπωλείο 50χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν εξακόσια (600) πακέτα τσιγάρων που ακολούθως τα πούλησαν σε ημεδαπό,  ιδιοκτήτη καταστήματος «μίνι – μάρκετ» και
·         τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-01-2015) στη Λάρισα, αφού διέρρηξαν δύο Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα ισάριθμων ημεδαπών, επεχείρησαν να τα αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.